Fotosavjeti

Kompozicija:
S lijeve strane krilo se nalazi preblizu rubu kadra. Trebalo je ostaviti prostora otprilike kao od ptice do desnog ruba. Slična situacija je i po okomici - iznad glave je premalo prostora s obzirom na smjer radnje koji se odvija u vis. Obrisati dvije crne kuglice na krovu dolje desno.

Model:
Kako bi model odgovarao logici koju se iščitava i pretpostavlja iz cjeline, kosu modela je trebalo napraviti crnom, majicu također, s tim da se majica mogla izbjeći ostavljanjem tijela bez odjeće ili prekrivanjem grudi perjem. Crna traka na modelovom ramenu je suvišna, trebalo ju je obrisati. Kako bi se naglasilo ekspresiju, glava je trebala biti zabačena, tijelo izvijeno unazad.

Oštrina:
Oblaci su nelogično oštri u odnosu na tlo, trebalo ih je podesiti da budu neoštri. Ovako otkrivaju montažu.

Svjetlo:
Atmosfera je prilično uspješno dočarana, no srednji dio slike je presvijetao i odvlači glavninu pažnje, a glavni motiv je tonski 'utopljen' u pozadini. Modela i pticu trebalo je istaknuti jačim osvjetljenjem ili pak protusvjetlom koje bi ih konturama istaklo u odnosu na pozadinu.

Postprodukcija:
Efekti s perjem su uvjerljivi, no bili bi još snažniji da se osvjetljenjem ili postprodukcijom istaknula struktura perja i tako izbjeglo pretvaranje perja u stopljene crnine.