PROizložba

Svoje oduševljenje i ljubav prema fotografiji svakodnevno nastojim prenijeti drugima. Nadam se da barem ponekad u tome uspijevam...
15.2.2012.
Vladimir Šimunić

Vladimir Šimunić rođen je 1964. godine u Zagrebu. Po završetku srednje grafičke škole, upisuje studij snimanja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, gdje je i diplomirao 1990. godine. 


Još kao apsolvent, zaposlio se kao snimatelj i fotograf u Agenciji za fotodokumentaciju u Zagrebu (današnji Hrvatski državni arhiv). Radio je kao snimatelj - vanjski suradnik za  HTV i OTV. 

Od 1996. godine radi kao profesor fotografije. Zaposlen je kao nastavnik na Školi primijenjene umjetnosti i dizajna. 

Još od studentskih dana, aktivno sudjeluje na izložbama umjetničke fotografije. Sudjelovao je na stotinjak fotosalona u zemlji i inozemstvu. Osvojio je više od dvadeset nagrada i pohvala. Član je ULUPUH-a.

Fotografije su mu objavljivane u nekoliko znanstvenih fotomonografija i udžbenika, te na brojnim kalendarima, razglednicama i propagandnim materijalima. Kontinuirano surađuje s izdavačkim kućama na opremanju časopisa i knjiga, uglavnom obrazovne tematike. 

U svakodnevnom radu i komunikaciji s učenicima, kolegama i institucijama, nastoji dati što veći dignitet fotografskoj struci.

www.simunicphoto.com