PROizložba

Fotografija je za mene osobni izražaj, vizualna igra koja mjenja pogled na svijet...
1.6.2015.
Marjan Radović

Rođen je 1976. god. u Zagrebu, magistar inženjer geodezije i geoinformatike, instruktor ronjenja po nekoliko svijetskih asocijacija.

Kombinirajući strast za ronjenjem, fotografijom i ekstremnim sportovima razvio je specifičan pristup fotografiji koji mu omogućuje vidljiv odmak od stereotipova.

Izlagao je na stotinjak samostalnih i sedamdesetak zajedničkih izložbi. Uz klasične galerijske prostore obožava pripremati izložbe na neobičnim mjestima poput potopljenih brodova Peltastis i Baron Gautsch.

Službeni je podvodni fotograf i snimatelj međunarodnih prvenstava u ronjenju na dah, službeni fotograf za Red Bull Hrvatska, stručni suradnik za specijalizirani časopis o ronjenju, te direktor fotografije na međunarodnom festivalu podvodne fotografije i filma. Sponzorirani je Maresov ronioc. 

Dobitnik je brojnih nagrada hrvatskih i svjetskih časopisa specijaliziranih za podvodnu i akcijsku fotografiju. Na festivalu kreativnih komunikacija 'Sudnji dan' svrstan je u tri najbolja fotografa, finalist je svjetskog prvenstva u podvodnoj fotografiji 'Underwaterphotography.com' 2010., na istom natjecanju osvojio je srebro 2012., 2013. i 2014., fotografije su mu objavljene u top 10 action highlight fotografija Red Bull Content Pool agencije, osvojio je specijalnu nagradu UNDP-a za podvodnu fotografiju, pobjednik je natječaja uglednog američkog časopisa i portala PDN, 'Akcijska fotografija 2014'...