PROizložba

Fotografija je uzajamna igra svjetla i autora...
22.2.2017.
Janko Belaj

Rođen 1965. godine, zagrebački je fotograf i povremeni grafičar koji se u svijet ovih tehnika zaputio još u ranoj mladosti. Prvi su mu radovi objavljeni krajem 70tih godina prošlog stoljeća, a od tada do danas je fotografijama opremio više izložaba i monografija s područja povijesti umjetnosti (MUO, Muzejski prostor, Mimara, Narodna galerija u Ljubljani…).

Surađivao je s raznim izdavačima, marketinškim agencijama i dizajnerskim kućama (Školska knjiga, OFM, Kult, CWH, Grey, dna, Hand Design, McCann…).

1998. godine osniva prvi domaći portal posvećen fotografiji (fotozine.org), a od 2011. godine redovito sudjeluje na Foto Ars koloniji. Član je  ULUPUHa od 2009. te Kadra 36 od 2014. godine.

Uz niz skupnih izložaba, u tri navrata je izlagao reprodukcije i rekonstrukcije opusa I. K. Rangera kao koautor s povjesničarkom umjetnosti M. Mirković, te samostalno izlagao u Zagrebu, Budvi, Solinu, Sisku, Koprivnici i Sarajevu.

Izložene fotografije dio su kolekcije ‘Samoubojiti Kosturko’ o kojoj možete pročitati tekst na http://belaj.com/hr/kosturko/tko-izgubi-gubitak-dobije-dobitak/