PROizložba

Fotografija je svud oko nas i u nama; umjetničkom interpretacijom oplemenjujemo svijet i pružamo promatraču radost promišljanja o posebnosti okruženja.
29.12.2016.
Dražen Lapić

 Rođen u Zagrebu, 13.1.1963 godine.

Nakon završene srednje škole primijenjene umjetnosti na odsjeku za fotografiju u klasi profesora Aleksandra Kukeca, aktivno započinje karijeru profesionalnog fotografa. Surađuje s vodećim marketinškim agencijama i mnogim eminentnim hrvatskim tvrtkama na projektima reklamnih kampanja, oglašavanja, kao i na projektima knjiga, monografija, kalendara i kataloga, ostvarujući tako san da mu profesionalna, primijenjena i umjetnička fotografija, budu životni poziv i izazov.

Dugogodišnja uspješna karijera, više od 30 godina rada i iskustva, omogućuje mu da se od 2002. počne sve više posvećivati umjetničkoj fotografiji izložbenog formata, stvarajući 'oku ugodna djela', atmosfere krajolika, interijera i portreta.

Izlagao je na 13 samostalnih i 10 grupnih izložbi, 32 izložbe projekata i u 11  izdanja umjetničkih fotomonografija. Član je ULUPUH-a od 1986., a HZSU-a od 1990. godine.