PROizložba

Fotografija neprestano nudi nove mogućnosti njezina istraživanja.
22.1.2018.
Goran Jović

Živi i radi u Imotskom, po struci i zaposlenju profesor tjelesne kulture u srednjoj školi, ali više od toga fotograf i istraživač.

Fotografijom se poslovno bavi od 2009. Godine. Počeo je snimajući naručene portrete i modne fotografije, no cijelo vrijeme teži dokumentarnoj fotografiji koju smatra svojom velikom strašću i odabranim ciljem.

2011. godine  pridružio se volonterskoj humanitarnoj misiji udruge 'Kolajna ljubavi' za pomoć siromašnima u plemenima Nacionalnog parka Ngorongoro u Tanzaniji. Tijekom posjete i volonterskog doprinosa sirotištima, školama, i domorodačkim obiteljima uspio je zabilježiti naročite običaje u svakodnevici Maasai plemena.

Od tada snima dokumentarne fotografije na raznim dijelovima svijeta (Ekvador, Brazil, Etiopija, Tibet, Indonezija, Namibija...) donoseći foto priče brazilskih sirotinjskih favela, naseljenika dubokih predjela Amazonije i Andi, afričkog naroda Himba i plemena Mursi, Hamar, Karo, Dassanech, Bušman, indonezijskog naroda Mentawai...

Dobitnik je niza svjetskih nagrada, među kojima je posebno ponosan na prvu nagradu i titulu 'Fotožurnalist godine' natječaja 'Monochrome Awards' (London 2015.), te prvu nagradu natječaja 'Fine Art Photography Awards' (2015.)