Poznati fotografiraju

Fotografija je za mene najdraža uspomena. Uz nju određene situacije, događaji i ljudi ostaju trajno upisani u mom sjećanju.
1.12.2012.
Lana Banely

Rođena 1985. godine u Zagrebu, odmalena zaljubljena u sport. 

15 godina je trenirala taekwondo, bila je standardna članica juniorske i seniorske reprezentacije. Najdraži uspjesi su joj zlato i dva srebra s europskih prvenstava, bronca sa svjetskog prvenstva i svjetskog kupa, te mnogobrojni naslovi državne prvakinje. 

Sport je obilježio njezin život i nakon aktivnog treniranja. Od 2008. je stalni dio sportskog tima ekipe HTV-a gdje sudjeluje u svim velikim projektima, od svjetskih prvenstava do Olimpijskih igara. Osim toga, jedna je od urednica Sporta u Dnevniku, te emisije Olimp.  

Putovanja su sastavni dio njezina života i na njima se rodila ljubav prema fotografiji. Prvi bolji fotoaparat dobila je na poklon od svog životnog suputnika i od tada fotografira obitelj, prijatelje, prirodu. U fotografiji je pronašla svoj hobi, mir i utočište od stresa i svakodnevnih problema. Iako se fotografijom bavi amaterski, ona joj pruža ogromno zadovoljstvo i ispunjenje, posebice ako fotografijom bliske ljude učini sretnima.