Poznati fotografiraju

15.1.2010.
Ivana Kindl

Rođena 18.1.1978. godine u Požegi. Pjevanjem se počela baviti u 15. godini kad je otkrila čari soul glazbe. Sudjelovala je na raznim amaterskim natjecanjima na kojima je često osvajala prva mjesta, a tada najznačajniji nastupi bili su 1995. na Turbo limach show-u, te dvije godine kasnije kad uvjerljivo pobjeđuje u natjecateljskoj emisiji "Pljesak molim". Nakon završene gimnazije 1997. odlazi u Osijek na studij prava, no velika ambicija za bavljenje glazbom je prevagnula, te 1999. dolazi u Zagreb i postaje pjevačicom klupskog benda Funky Town. Prepoznatljiva je postala po Simpa reklamama koje je snimila za T-mobile.

Na Hrvatskoj glazbenoj sceni pojavila se 2002. godine uspješnim R'N'B albumom "Trenutak istine" i već prvim singlovima ( "Od svih si bolji", "Ja neću biti kao druge" ) osvaja prva mjesta na top ljestvicama radijskih i televizijskih postaja.

Od samih početaka nametnula se vrlo prepoznatljivim vokalnim interpretacijama i modernom produkcijom koja je bila preokret na hrvatskoj klupskoj sceni.

Slijede brojna gostovanja i suradnje sa mnogim eminentnim imenima hrvatske glazbene scene. Jedna od njih je i ona sa Jacquesom Houdekom u sjajnoj baladi "Kao kazna božja" koja je obilježila drugi studijski album pod nazivom "Moj svijet". Sa istoimenog albuma također vrijedi spomenuti veliki hit "Superjaka" koji se i danas vrti po radijskom eteru. Tu su i nominacije za hrvatsku diskografsku nagradu Porin a 2005, trijumfira na Zadar festu i odnosi prvo mjesto pjesmom "Klik", koja je ujedno bila i najavni singl trećeg studijskog albuma.

Treći album, "Osjećaj", donosi lagani preokret u samom Ivaninom glazbenom izričaju, više organskog zvuka.

2008. organizira i izdaje veliki i uspješni gospel koncert u Komediji a paralelno s time pobjeđuje u drugoj sezoni show - a "Zvijezde pjevaju" s Nikšom Kušeljem. Ponovnim sudjelovanjem 2009. u show - u "Zvijezde pjevaju" Ivana se nameće kao najuspješniji mentor, jer je i ovog puta s partnerom Duškom Modrinićem došla do finala.

U travnju 2010. Ivana će izdati svoj 4. studijski album koji je najavljen uspješnim singlovima "Oči" i "Nisi sam".