Poznati fotografiraju

15.9.2009.
Ana Jelušić

Rođena sam 28.12.1986 u Rijeci.

S dvije godine, kada sam postala dovoljno stabilna na nogama, mama i nona su me postavile na skije. Kažu mi da je to bila ljubav na prvi pogled, i ono što je počelo kao dječji hobi, tijekom godina se pretvorilo u posao koji obožavam. Kao desetogodišnjakinja sam postala stalnom članicom hrvatske skijaške reprezentacije, te sam nastupila na svim važnijim dječjim međunarodnim natjecanjima.

S petnaest godina prvi put nastupam u Svjetskom kupu gdje osvajam i svoje prve bodove u seniorskoj konkurenciji. Nakon brojnih četvtrih mjesta, na postolje se konačno penjem na Sljemenskoj utrci 2007. te jos jednom u Kanadi 2008. Iza mene su već dvije olimpijade i četiri svjetska prvenstva, a na svoju prvu veliku medalju još čekam. Najbliže sam joj došla na Svjetskom prvenstvu u Areu kada mi je bronca promakla za samo nekoliko stotinki. Srećom, ako me zdravlje posluži vjerujem da će mi se pružiti još prilika da mi se i taj san o medalji ostvari.

U međuvremenu uživam u onome što svaki novi dan donosi, a kada se to pokaže posebnim... pokušam to uhvatiti svojim fotoaparatom! :)