Poznati fotografiraju

Ljudsko oko i objektiv fotoaparata vide drukčije, pa najobičnija stvar na fotki može izgledati posebno. Zato volim fotografiju!
1.10.2012.
Edita Misirić

Rođena sam 11. lipnja 1980. godine kod Žitnjaka u Stojadinu. Majka, naime, nije stigla do bolnice. Do 19. godine sam živjela u obiteljskom domu u Križu, malenom mjestu pokraj Ivanić-Grada, gdje sam završila Osnovnu školu. Jezičnu, XVIII. gimnaziju sam pohađala u Zagrebu svakodnevno putujući na relaciji Križ-Zagreb.

Nakon prve godine studiranja novinarstva na Fakultetu političkih znanosti počela sam živjeti u Zagrebu, a paralelno sam se i zaposlila u sportskoj redakciji Večernjeg lista kao honorarac. Nakon četiri i pol godine pečenja zanata u tada najtiražnijim novinama u Hrvatskoj,  javila sam se na audiciju informativnog programa Nove TV i prošla. Šest mjeseci sam se upoznavala s televizijskim novinarstvom, a nakon što sam se u njega zaljubila u zemlju je stigla i druga komercijalna televizija. S Nove TV sam otišla na RTL Televiziju, i četiri godine radila u magazinskoj emisiji Exploziv. Potom sam se vratila u sportsko novinarstvo kao novinarka i voditeljica sportskih vijesti.

Nakon dvije godine sporta odlučila sam proplivati i šoubizz vodama i nisam požalila. Exploziv tabloid je nedavno imao jubilej - odradili smo prvih 500 emisija. U međuvremenu sam na FPZG-u diplomirala novinarstvo.