Poznati fotografiraju

Fotografija čini zabilježeni trenutak beskrajnim i nezaboravnim. Bez fotografije mnogi bi zapanjujući prizori ostali prolazni u sjećanju koje blijedi, a zbog nje postaju vječni.
1.6.2012.
Mirna Zidarić

Mirna Zidarić
 
Rođena 14.1.1970. u Zagrebu.
 
Najvažnija godina u životu mi je 1994. - diplomirala sam na Pravnom fakultetu u Zagrebu, udala se za arhitekta Zorana Zidarića, rodila starijeg sina Bornu i počela raditi na HRT-u u sportskoj redakciji. 
 
1999. rodila sam mlađeg sina Marina.
 
U profesionalnoj karijeri izvještavala sam s većih i manjih sportskih nadmetanja, uređivala i vodila brojne studijske sportske emisije vezane uz košarku, skijanje, tenis i atletiku i druge sportove. Svakodnevno uređujem i vodim sportske vijesti u Dnevniku HTV-a.
 
Profesionalni vrhunac svakog sportskog novinara je izvještavanje s Olimpijskih igara, a ja sam imala čast i zadovoljstvo biti u Ateni 2004, te u Pekingu 2008, a već pakiram kofere za put u London.
 
Rođenjem djece probudila se moja ljubav prema fotografiji jer sam željela zauvijek sačuvati sve faze njihova odrastanja. Od početnog entuzijazma mijenjale su se tehnološke mogućnosti i aparature, a trenutno sam ushićena mogućnostima koje mi u fotografskom smislu pruža iphone4. Žalim što se pomalo gubi lijepa stara tradicija pohranjivanja fotografija u foto albume, pa i meni tako promakne godina-dvije da nisam izradila niti jednu klasičnu fotografiju, ali ipak to nadoknadim i s veseljem rado prelistavam sve ono što sam godinama bilježila objektivom, uz napomenu da se moji dečki nikako, baš nikako ne vole slikati, pa ti onda radi arhivu :)