Poznati fotografiraju

Što treba za dobru fotografiju? Samo jedno - naći se u pravom trenutku na dobrom mjestu s adekvatnom opremom.
15.3.2011.
Nikša Skelin

Rođen sam 1978.  godine u Splitu gdje sam završio osnovnu i srednju elektrotehničku školu. Trenutno vodim bitku s posljednjim ispitima na Splitskom fakultetu elektrotehnike.

 

Krajem osnovne škole započinjem se baviti sportom, prvo vaterpolom, a zatim i veslanjem. Upravo taj sport u kojem sam evo skoro 20 godina mi je  dao ogroman pečat. U dosadašnjoj sportskoj karijeri imao sam sreću nastupati za veslačku reprezentaciju jako mnogo puta, a od najvećih sportskih uspjeha bi izdvojio dvije olimpijske medalje, tri medalje sa svjetskih prvenstava te tri ukupne pobjede u svjetskom kupu. Nakon Sydneya 2000. godine, nastupao sam i na slijedećim Igrama, u Ateni i Pekingu, a trenutno su u tijeku pripreme i za četvrte, London 2012.

 

Moje prve Olimpijske igre, one u Sydneyu, probudile su u meni ljubavi prema fotografiji, i to uglavnom sportskoj. Od tada je fotooprema putovala samnom na sve Igre, ali i na sve ostale sportske događaje do kojih sam mogao doći. 

 

Pored elektronike, veslanja i fotografije bavim se web i grafičkim dizajnom, autor sam knjiga i priručnika, a najveća uloga je ona oca dvogodišnjeg Vanje koji mi je postao inspiracija za sve ostale stvari.