Poznati fotografiraju

15.12.2009.
Martina Zubčić

Rođena sam u Zagrebu 3. lipnja 1989. godine.

Svoje rano djetinjstvo provela sam u očevom rodnom mjestu Pridragi (pored Zadra), a od 1993. živim u zagrebačkoj Dubravi gdje sam završila osnovnu i srednju školu, XII. gimnaziju, te gdje sam upoznala svoju prvu ljubav - taekwondo. Bavim se tim sportom od svoje sedme godine, u TKD klubu Dubrava, i iako su svakodnevni treninzi od mene iziskivali i puno odricanja, taekwondo mi je sve to i dvostruko vratio (i jos uvijek mi vraća), te me jednim velikim dijelom i izgradio kao osobu.

Prve veće uspjehe počela sam ostvarivati u juniorskoj konkurenciji, no kruna je bila pobjeda na kvalifikacijskom turniru koja mi je donijela kartu za Olimpijske igre u Pekingu 2008.godine. Uz pripreme za OI pripremala sam se i za upis na Ekonomski fakultet, te ga upisala kao 5. na razredbenom ispitu, a zatim cijelu tu uspješnu godinu okrunila prvom olimpijskom medaljom za hrvatski taekwondo, osvojivši u Pekingu broncu. Napokon je u Hrvatskoj poraslo zanimanje za sport u kojem je Hrvatska postala svjetska velesila, a toj medijskoj pažnji je sigurno pridonio i moj kasniji nastup u show-u 'Ples sa zvijezdama' (koji mi je izuzetno drag).

Trenutno sam na drugoj godini Ekonomskog fakulteta, te nastavljam put prema svom cilju, a to je biti svakim danom sve bolja u onome što radim (prvenstveno u svom sportu), te naravno uživati u tome!