ČLAN FOTOSOFIJE OD 11.1.2018.
Marko VučenikHall of fame Fotografije koje su osvojile virtualne medalje

Fotogalerija

Komentari na galeriju Svi komentari (2)

30.7.2018. 22:13:38

Hvala puno Ognjen! :-)

 

Fotosofia medalje

X23
X2

O meni

    Ja sam Marko Vučenik, diplomirao sam na Arhitektonskom faklutetu Zagreb, Studij dizajna, smjer Vizualne komunikacije. Svoj smisao za fotografiju otkrivam početkom 2006. godine na obaveznom predmetu ‘Fotografija i film’ uz mentorstvo prof. Stanka Hercega i asistentice Aleksandre Dabanović (dvije godine) te mentorstvo prof. dr. Krešimira Mikića (godinu dana).

Početkom 2011. godine primljen sam u Hrvatsko dizajnersko društvo (HDD) i počinjem raditi kao freelance grafički dizajner i fotograf.
Od 2012. sam održao šest samostalnih izložbi u Hrvatskoj, tri izložbe u Zagrebu, dvije u galeriji Muzeja Međimurja Čakovec i jednu u rodnoj Donjoj Dubravi.

Od 2018. izlažem svoje fotografije na više od šezdesetak grupnih međunarodnih izložbi: u ‘Hinterland gallery’ u Beču (Austrija), ‘Xpozer Gallery’ u Haagu (Nizozemska), ‘BBA - Berlin Blue Art Gallery’ u Berlinu (Njemačka), ‘Ravnikar galeriji’ u Ljubljani (Slovenija), ‘Valid World Hall Gallery’ u Barceloni (Španjolska), ‘Blank Wall Gallery’ u Ateni (Grčka), “Pallazo Ca’ Zanardi” u sklopu Biennalea u Veneciji (Italija), ‘Qlick Gallery’ u Amesterdamu (Nizozemska), ‘Photosynthesis Gallery’ u Sofiji (Bugarska), ‘Laurent Gallery’ u Melbourneu (Australija), u sklopu 'ART MARKET 2019' u Budimpešti (Mađarska), ‘Helexpo’ u sklopu ‘Thessaloniki art faira’ (Grčka), u sklopu ‘Israeli Photography Convention’ u Tel - Avivu (Izrael), u sklopu MIA Photo Fair-a u "Piazza Lina Bo Bardi" u Milanu (Italija), u "Galeria de Espaco Espelho D'agua" u Lisabonu (Portugal), u sklopu 'The Photography Show' u Birminghamu (Velika Britanija), 'LACP' ('Los Angeles Center of Photography', Sjedinjene Američke Države), 'PH21 Gallery' u Budimpešti (Mađarska), ‘Studio Galerie B&B’ u Parizu (Francuska), 'Kontrast Galleri' u Stockholmu (Švedska), 'THE SPACE, An Art Gallery' u Vancouveru (Kanada), 'Dead Sea Museum' u Jordanu, 'Brick Lane Gallery' u Londonu (Velika Britanija), 'Matca Pictures Gallery' u Hanoiu (Vietnam), 'The Fridge Gallery' u Washingtonu DC (Sjedinjene Američke Države), 'Almanaque fotografica' u Mexico City (Meksiko), 'Agora Gallery' u New Yorku (Sjedinjene Američke Države), 'Praxis Gallery' u Minneapolisu (Sjedinjene Američke Države), 'FotoZA' u Johannesburgu (Južna Afrika) i u 'Bangkok Art & Culture Centre' u Thailandu (Thailand).

Kao fotograf sam surađivao sa Dallas Recordsom, Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu te udrugom za autizam Pogled Nedelišće u sklopu projekta MUZEJ za Pogled za koji sam dobio i posebno priznanje HMD-a (Hrvatskog muzejskog društva) u kategoriji za najbolje provedeni predagoško-edukacijski program u 2019. godini.

Moj fotoblog