ČLAN FOTOSOFIJE OD 16.4.2008.
[P] Ognjen Karabegovic


Hall of fame Fotografije koje su osvojile virtualne medalje

Fotogalerija

Komentari na galeriju Svi komentari (19)

29.9.2011. 22:46:45

Prelijepa galerija, raznovrsna, interesantna, osjeti se oko iskusnog, pravog fotografa. Pozdrav

 

Fotosofia medalje

X2
X8

O meni

 Rođen sam 1959.godine u Banja Luci,Bosna i Hercegovina, gdje sam proveo djetinstvo, završio osnovnu školu,opću Gimaziju, a nakon završenog Pravnog fakulteta stekao zvanje diplomiranog pravnika. Fotografijom sam začaran još od gimnazijskih dana, dok moje ozbiljnije  bavljenje sa izlagačkom, odnosno umjetničkom fotografijom počinje dolaskom u Fotoklub Zagreb, 2006. godine.  To je zapravo i početak mog sudjelovanja na mnogim klupskim, nacionalnim i međunarodnim natječajima i izložbama fotografije, kao i sudjelovanje na skupnim izložbama i priređivanje samostaslnih izložbi fotografije. Kasnije se aktivno uključujem u rad  još dviju zagrebačke fotografske udruge: ”Cro Art Photo Club”  (2010.g.) i «Fotogard” (2011.g.). te sudjelujem na skoro svim njihovim žiriranim i skupnim izložbama fotografije.

Isto tako sudjelujem na više značajnih  međunarodnih izložbi, od kojih izdvajam:  Međunarodni”Photofestival” u New Yorku, SAD na kojem  sam sudjelovao  sa 30 digitalnih fotografija  (2009); Međunarodnu izložbu  ulične fotografije u Skopju u organizaciji fotokluba ”Fotografika”  na kojoj sudjeluje sa 5 fotografija (2009); i izložbu u organizaciji Muzeja suvremene umjetnosti  u Zagrebu u sklopu akcije  ”Potpisujem sve što je plavo”  na kojoj sudjeluje sa 5 fotografija (2009); u suradnji sa dječijom knjižnicom u Hradec Kralove, Češka izlagao je 30 fotografija na temu ”Djeca Zagreba” (2010).  Na nagradnom natječaju  ”Epson” (Hrvatska) moja fotografija, pod nazivom ”Savski nocturno” je osvojila prvo mjesto (2010);

Do sada sam priredio sedam samostalnih izložaba fotografija:  u Art Center, Atikokan ,Kanada (2008);Dječija knjižnica u Hradec Kralove,Češka (2009), Caffe  galeriji LP , Zagrebu (2009); uličnoj galeriji ”Idi i vidi”, Zagreb (2010); u galeriji Bošnjačke Nacionalne zajednice Zagreb  (2012) i (2015),Galerija Cinkuš-Spomen soba Marije Braut,Zagreb (2016).

Moje fotografije su primljene na nagradnim  natječajajima i objavljene na stranicama godišnjeg kalendara kompanije ”Ina”  i riječkog”Novog lista” (2012), i  kalendaru hrvatskog izdanja magazina”National Geographic” za 2013 godinu (u  sklopu natječaja” Fototalent 2012,”

Također,moje fotografije prisutne su na većem broju domaćih i  inozemnih web portala za fotografiju,a često  svoje mjesto nalaze u samom vrhu.  Tako je na primjer  tijekom svibnja 2015 godine nekoliko mojih radova objavljeno na fotografskom web portalu STARK MAGAZINE,a jedan od tih radova uvršten je i u on line izdanje ovog magazina na izričitu zamolbu izdavača.

Kao stalni suradnik ,fotoreporter, zagrebačke novinske  fotoagencije HALOPIX,od 2011.g. do danas, pratim sva važnija zbivanja iz područja glazbe,kazališta,povremeno sporta,a kao najdraži segment svakako izdvajam portretnu i uličnu fotografiju.

Moj fotoblog