POMOĆ U KORIŠTENJU PORTALOM

1. Registracija

Da biste sudjelovali u radu stranice (mogli postavljati fotografije, bodovati, pisati na forumu...), trebate se najprije registirati klikom na Registriraj se.

Na upisanu email adresu će Vam stići aktivacijski email u kojem kliknite na link (ili taj link prekopirajte u adress bar svog browsera). Provjerite da Vam aktivacijski email nije završio u spam-u.

Aktivacijski email neće stići odmah, već kad Vam administratori odobre korisnički račun.

 

2. Prijava na stranicu (Login)

U polja pod Prijavi se upišite potrebno i kliknite Login

Najbolje da korisničko ime i lozinku upišete s copy/paste da bi se izbjegle pogreške u prepisivanju (poštujte velika i mala slova).

 

3. Podešavanje profila

Za početak sudjelovanja u radu stranice preporučamo podesiti svoj profil.

Pritiskom na Moj profil će se otvoriti Vaš osobni meni kojim upravljate svojim profilom pomoću sljedećih linkova:

Privatne poruke - slanje privatnih poruka ostalim članovima stranice. Isti link možete naći u profilu svakog člana ili među 'Online članovi' ako je dotični član online.

Postavi i uredi fotografije - postavljanje fotografija u Vašu galeriju, linkom upload. Klikom na thumbnailove uploadanih fotografija možete fotografijama dodijeliti naziv i odabrati kategoriju, a otvaraju se i sve mogućnosti koje s dotičnom fotografijom možete realizirati (određivanje ID i naslovne fotografije galerije, brisanje fotografije, prijava za Hoykinu ocjenu, prijava na FOTOgladijator, FOTOnatječaje...). Klik na upload otvara dodatna objašnjenja.

Ažuriraj osobne podatke - promjena ili dopuna Vaših osobnih podataka.

Postavi FOTOblog - postavljanje Vašeg bloga.

Orijentacija za procjenjivanje - preporuke za parametre koje bi trebali uzeti u obzir pri procjenjivanju fotografija.

mojFOTOalbum - link se nalazi u Vašem profilu ispod imena - postavljanje fotografija koje Vam nisu stale u galeriju. Fotografije u mojFOTOalbumu se ne mogu procjenjivati.

 

4. Zaboravili ste lozinku?

Ukoliko ste zaboravili lozinku, nema potrebe za ponovnom registracijom. Na linku 'Zaboravili ste lozinku?' koji se nalazi pod 'Prijavi/Registriraj se', izvadite novu lozinku pomoću email adrese s kojom ste se registrirali.

Nova lozinka Vam treba stići unutar nekoliko minuta.

Ukoliko nije došla, provjerite da Vam email s novom lozinkom nije završio u spam-u.

Najbolje da korisničko ime i lozinku upišete s copy/paste da bi se izbjegle pogreške u prepisivanju (poštujte velika i mala slova).

 

5. Rubrike

Svaka rubrika za koju je potrebno ima opis kako se njome služiti, pa preporučamo pročitati prije korištenja.

 

6. Tehnička podrška

Link se nalazi na dnu stranice.

Pomoću njega nam šaljete sva pitanja i opise uočenih bugova.

 

7. Deaktivacija/reaktivacija i brisanje profila

Deaktivacijom korisničkog računa Vaš korisnički račun (profil) i njegovi sadržaji postat će nevidljivi Vama i posjetiteljima, te više nećete imati pristup Vašem korisničkom računu. Na stranici će pod Vašim imenom ostati vidljivi samo sadržaji koji nisu predviđeni da ih možete brisati, primjerice komentari i tekstovi koje ste pisali na Stranici, fotografije kojima ste osvojili bilo koju vrst nagrada ili virtualnih medalja i koje su kao takve ušle u sisteme arhiva stranice i slično. No, Vaši podaci neće biti izbrisani i moći ćete ih ponovno učiniti vidljivima reaktivacijom Vašeg korisničkog računa.

Vaš korisnički račun možete deaktivirati tako da nam linkom 'Podrška' na dnu stranice pošaljete naziv Vašeg korisničkog računa (profila) i rečenicu 'Molim deaktivirati moj korisnički račun.', a reaktivirati istim linkom s porukom 'Molim reaktivirati moj korisnički račun.'

Brisanjem korisničkog računa, Vaš korisnički račun i osobni podaci bit će izbrisani. Sadržaji koji nisu predviđeni da ih sami možete brisati, primjerice komentari i tekstovi koje ste pisali na Stranici, fotografije kojima ste osvojili bilo koju vrst nagrada ili virtualnih medalja i koje su kao takve ušle u sisteme arhiva stranice i slično, bit će anonimizirane, čime će Vaše ime i prezime zamijeniti natpis 'Korisnik', dok će fotografije ostati vidljive. Imajte na umu da ćete brisanjem korisničkog računa nepovratno izbrisati sadržaje koje ste na njemu imali pohranjene!

Vaš korisnički račun možete izbrisati klikom na link 'Obriši profil' koji se nalazi u meniju Vašeg profila.'