FOTOSOFIA INTERNATIONAL

Fotografija je jedno od 'najmehaničkijih', ali istovremeno najsentimentalnijih zanimanja na svijetu. / Photography is one of the world's most mechanic but at the same time the most sentimental jobs.
31.1.2015.
Mehmet Turgut

Rođen u Ankari 21. srpnja 1977. Fotografija, profesija njegovog djeda po kojem je dobio ime - Mehmet Turgut - odredila je njegovu sudbinu.

Dugo se bavio konceptualnom fotografijom, tiskarskim tehnikama, ručnim bojanjem fotografija i eksperimentiranjem s analognim fotografskim procesima, da bi se kasnije posvetio osmišljavanju i kreiranju fikcionalnih fotografija.

Dobitnik je mnogobrojnih lokalnih i međunarodnih nagrada među kojima su nagrade dodijeljene od Photographic Society of America PSA i Austrian Super Circuit. Održao je mnogobrojne fotoseminare.

Među novijim radovima su mu naslovnice svjetski poznatih albuma '19' i 'Best of' Patricije Kaas, 'Live In Europe' nizozemske muzičarke Anneke Van Giersbergen i 'Let It Die' singla Ozzy Osbournea.

Od strane Turkish Art Institution proglašen je 'Foto umjetnikom 2009. godine', a vlasnik je i kreativni direktor magazina '46' koji izdaje od ožujka 2010.