FOTOSOFIA INTERNATIONAL

Inspiracija je posvuda, i što možete zamisliti, možete i kreirati / Inspiration is everywhere and what you can imagine is what you can create
15.5.2015.
Erik Johansson

Rođen 1985. godine u Götene, Švedska.

Od djetinjstva voli crtanje, a s petnaest godina dobiva prvi digitalni fotoaparat koji mu otvara novi svijet. Počinje se 'zabavljati' fotografijom i stvarati prizore koje ne možemo snimiti fotoaparatom.

Tijekom studija Kompjutetskog inženjeringa na Chalmers University of Technology u Gothenburgu, realizira niz ideja s namjerom stvaranja što realističnijih fotoiluzija. Nakon prvih online objava počinje dobivati narudžbe lokalnih reklamnih agencija, tako da paralelno sa studijem počinje raditi kao slobodni fotograf. Nakon magistriranja Interakcijskog dizajna ipak odlučuje poći putem fotografije.

Trenutno živi u Berlinu, a osim osobnih, radi i naručene projekte za klijente tipa Google, Adobe i Microsoft.  2011. godine počinje raditi fotografske ulične iluzije. Iste godine na TED konferenciji u Londonu govori o svojoj fotografiji, a 2013. na Adobe MAX konferenciji.

Za Erika su osobni projekti i koncepti ono što će mu uvijek biti najvažnije.

www. erikjohanssonphoto.com