FOTOSOFIA INTERNATIONAL

Fotografija je vrlo široko područje, no za mene je ona prvenstveno učenje. Oni koji kažu da znaju sve o fotografiji, trebali bi ostaviti fotoaparat i primiti se nečeg drugog. /Photography is about so many things, but for me it's mainly about learning. Anyone who says that they know all there is to know about photography should hang up their cameras and go and do something else.
12.3.2015.
Andrew Testa

Rođen je 1965. u Londonu, Ujedinjeno kraljevstvo.

Nakon što je većinu devedesetih proveo dokumentirajući proteste pokreta za zaštitu okoliša u Ujedinjenom kraljevstvu, Andrew je 1999. godine otišao na Kosovo izvještavati o ratnim događajima i njihovim posljedicama. Na Kosovu je proveo šest godina izvještavajući s Balkana, Istočne Europe, Srednje Azije i Bliskog istoka za The New York Times, Newsweek i druge dnevne novine i magazine. Nakon narednih pet godina provedenih u New Yorku, sada živi u Londonu sa suprugom i dvoje djece.  

Osvojio je mnoge nagrade uključujući tri World Press Photo nagrade. Dva puta je bio nominiran fotoreporterom godine Amnesty Internationala - 1999. godine za izvještavanje o ratu na Kosovu i 2007. godine za rad vezan uz napade kiselinama u Bangladešu. 2006. godine mu je za rad na Kosovu dodijeljen 'Getty Grant' za editorial fotografiju. Također je osvojio nagrade 'Pictures of the Year' (2001, 2004. i 2005.), te NPPA 'Best of Photojournalism'  (2006. i 2008.).

1998. godine sudjelovao je u projektu World Press Photo Joop Swart Masterclass.

Zastupaju ga Panos Pictures

Internet stranica: www.andrewtesta.co.uk