HIGH

LIGHT

Fotografirajući ptice shvatio sam da fotografija nije samo dokument - ona je i dokaz postojanja nezamislivih ljepota. / Photographing birds I realized that a photograph is not just a document – it is also a proof of the existence of unimaginable beauty.
21.7.2017.
Maciej Szymański

Rođen je u mjestu Milicz (Poljska), poznatom po najvećem ptičjem rezervatu na ribnjacima u Europi. Profesionalni je diplomat, trenutno je veleposlanik Republike Poljske u Republici Hrvatskoj.
 
Veliki je ljubitelj prirode, posebno ptica, pa se više od 30 godina aktivno bavi njihovim promatranjem. Poznavanje ptica pokazalo mu se kao velika prednost prilikom njihova fotografiranja.
 
Fotografijom se bavi od 2001. godine, a prelaskom na digitalnu tehnologiju 2007. godine,  zakoračuje u svijet fotografiranja ptica. Od tada mu je nezamislivo izaći iz kuće bez fotoaparata u gotovo svakoj neslužbenoj prilici. Iako su mu u fokusu ptice, ne izbjegava snimiti sve što mu se učini zanimljivo: pejzaže, arhitekturu, divlje životinje, biljni svijet i (ako nema ništa drugo) - ljude.