HIGH

LIGHT

Snimiti fotografiju znači postaviti elemente viđenog u diskusiju, navesti ih da se guraju i natječu. Uklanjajući okvire koji nam normaliziraju tumačenje, otkrivamo novi svijet kojim dominiraju slučajnosti. / To take a picture is to bring elements of the seen into discussion, making them jostle and compete with each other. By removing our normalizing frames of interpretation we discover a new world dominated by coincidences.
31.3.2015.
Alberto 'En Nico' di Mauro

Rođen u Mesini (Sicilija), rano se preselio u Rim.

Zahvaljujući svom poslu talijanskog kulturnog atašea, proputovao je svijet vođen neumornom radoznalošću za otkrivanjem novih mjesta i kultura.

Fotografija ga interesira odavna, no zahvaljujući digitalnoj tehnologiji od 2005. formira svoj umjetnički stil.

Izlagao je na mnogim izložbama, posebice u Italiji i Rusiji u kojoj je 2011. u Moskovskom 'Multimedia Art Museum' predstavljena njegova velika putujuća izložba 'Realizam i nadrealizam'.

Kvalificirao se u razne međunarodne on line fotonatječaje, posebice u SAD-u (See.me). Online magazin 'Day Dreaming Magazine' predstavio je zbirku njegovih radova 'Istočni pejzaž', a sicilijski muzej 'Terrasini' izložbu fotografija na kojima uspoređuje razne svjetske morske pejzaže.