FOTOSOFIA 12 IS ON! - III. DIO

19. lipnja 2017. @ 1:48
Nakon iscrpljujućeg Fashion Day-a, malo smo usporili uz odlične prezentacije i savjete našeg posebnog gosta Pabla Almanse......koji je nesebično djelio svoja iskustva i odgovarao na pitanja vječno i neiscrpno znatiželjnih seminarista. Kad bismo to opet morali dočarati fotkom, izgledalo bi to nekako ovako :)U međuvremenu se približio i onaj dan kada će sav trud, muka i znoj doći na vidjelo. Dan kada će Art fotografije naših seminarista oživjeti. Na otvorenju izložbe se nije moglo razaznati tko je bio više uzbuđen, Hoyka, publika ili seminaristi.

U tom uzbuđenju je Hoyka seminaristima podijelio zaslužene diplome......medalje...i na kraju smo to sve skupa i ovjekovječili.Samo je još jedna stvar preostala... proširiti pleme za novih 15 fotosofa...što rijetko kada prođe bez suza......zagrljaja...i još jedne obiteljske fotografije u albumu...

A žaba, žaba je nakon kratkog poziranja nastavila živjeti tamo gdje stvarno prelazi u nestvarno, a nestvarno u stvarno - u Fotosofiji. 

FOTOSOFIA 12 IS ON! - II. DIO

17. lipnja 2017. @ 19:54
Tako je, Fotosofia duh se širi dalje. Pročulo se to pa nam je došlo nekoliko modela, par fashion timova, make up artista... jedva smo ih zadržali na jednom mjestu za fotku :)Za početak je trebalo pojasniti detalje, podijeliti uloge... ...i brzo krenuti na posao. Trebalo je obići sve lokacije koje su seminaristi zamislili, promijeniti bezbroj odjevnih kombinacija, frizura...Dan se brzo približio kraju pa je još "samo" trebalo napraviti THE fotku!!! Maestralni Krume je opet briljirao! :)

Nakon fashion ludila su se stvari vratile u normalu, a seminaristi svojim redovnim zadacima... ili ipak ne toliko redovnim...Sto se događalo dalje i kako je završila žaba... čitajte u finalnom dijelu bloga ;)

 

FOTOSOFIA 12 is ON! - I. DIO

15. lipnja 2017. @ 0:26
Da, da... još jedna Fotosofia je rođena i diše punim plućima. Novi seminaristi su tu, nova energija je u svakom kutku Termi Tuhelj. O entuzijazmu ove generacije ne treba puno pričati već to prenijeti onako kako mi znamo - fotkom!Nakon prvog zanosa i leteće fotke je postalo jasno da možda neće sve biti med i mlijeko :)Prvo je trebalo proći nešto teorije, protresti malo stvarnost i otkriti nove horizonte, a znatiželjnih ruku kao i uvijek nije nedostajalo.Tu se se naravno našli i gosti pa nam život "zakomplicirali" tako da nam nakon predavanja nije preostalo ništa drugo nego i te fotone adekvatno zabilježiti te pravno zaštititi. Ili bar probati...Kako bi seminaristi lakše savladali strašne zadatke valjalo je poslušati koju mudru od onih najiskusnijih......onih koji najbolje znaju šta se dogodi kad zavlada Fotosofia ludilo.Brzo je postalo jasno da se tu vrte ozbiljne ideje i da se vrijeme ne gubi. Jedni su pozirali, drugi fotkali, treći trčali... bilo nas je svuda...Da ne bi ispalo da je sve samo u radu i znoju, ima nešto i u, bazenu :)Što se događalo ostatak tjedna? Navratite za koji dan i vidite ;)Fotke: Krume Ivanovski & Zdenko Mlinar

ATMOSFERA S FOTOSOFIJE 11 - II. DIO

28. lipnja 2016. @ 19:52
...dakle, tradicionalno najiščekivanija fotka seminara je uspješno odrađena pod vodstvom vještog dvojca Hoyka/Krume, popraćena zalaskom sunca, uzavrelim blicevima i nekolicinom grčeva u rukama i nogama. No, vrijedilo je i ovaj put!!Nakon iscrpnog fashion day-a, seminaristi su se nakratko pogubili po resortu tj. vratili svojim redovnim zadacima...što naravno nije trajalo dugo, jer stigli su novi izazovi. U atriju je održan napeti FOTODUEL obračun! Nije trebalo puno da se atmosfera zapali, te da u finalnom obračunu dobijemo pobjednicu koja jednako dobro cilja kroz objektiv i kada kroz njega ne gleda. One and only, Nikolina Nerat Jukiiiić!Dok je slavlje još trajalo, trebalo se pripremati za predavanje Javiera Salasa, španjolskog fashion i celebrity fotografa, na temu fotografiranja slavnih osoba i svemu onomu što prethodi samom snimanju. Naravno da je sve počelo jednom zajedničkom fotkom,a nastavilo Javierovim predavanjem i otkrivanjem malih tajni velikog majstora...Izazov za izazovom, klik za klikom, tjedan je odmicao kraju pa je tako došao dan koji će mnogi dugo pamtiti. Dijelom zbog završne izložbe koja je došla kao kruna rada i predivnog druženja...

 

a dijelom zbog činjenice da idu kući sa srcem punijim za bar još 15ak srodnih duša... Koliko god bili svjesni da je ovo zapravo početak našeg zajedničkog puta, suze na rastanku ipak nije bilo lako svladati.A na kraju ovog druženja vam mogu zaželjeti samo puno dobrog svjetla, te da zadržite svoje osmjehe i dobru volju bar do idućeg susreta.

Veliki pozdrav od 4. ;)

 

Atmosfera s Fotosofije 11 - I. dio

17. lipnja 2016. @ 13:31
Fotosofia 11 sjaji u svom punom sjaju. Nakon iscrpnih priprema, odabira seminarista, modela i fashion tima došlo je vrijeme da se svi nađemo i ispišemo povijest još jedne Fotosofije. Ne zna se tko je bio više nestrpljiv, Hoyka i asistenti ili seminaristi...

Krenuli smo sa zajedničkim poziranjemi ponešto mudrih riječi već legendarnog Davora Horvatića. Nakon njegovih predavanja ništa nije isto :)

Fotosofi su nakon teorije ubrzo krenuli na teški fizički rad...

u čemu su im velikodušno pomogli naši vjerni celebovikao i fashion team (foto: Krume Ivanovski).

Da netko ne bi stekao krivi dojam, niti ove godine nije sve ostalo na poziranju. Fotosofiju 11 je ovaj put zahvatio running madness pa je po prvi puta održana utrka pod nazivom FOTOSOFIA11 RUN. Prema broju trkača i hrpi pozitivne energije, utrka je bila pun pogodak! 

(foto: Krume Ivanovski)Start je obećavao napetu borbu :)

(foto: Krume Ivanovski)

Kaže se da je važno sudjelovati pa neću isticati pobjednike.ali ću reći da su svi kući otišli s osmijehom, i medaljom!Koliko je seminaristima bilo naporno i bez trčanja, umjesto tisuću riječi neka "govore" fotke...A kako će izgledati famozna završna fotka saznajte uskoro u drugom dijelu pustolovina iz Tuhelja.


 
 
 
Prethodna    1  2  ( stranica 1 / 2 )    Slijedeća
Prikaži sve