Rovinj kroz moje oči

29. siječnja 2018. @ 13:18








 Ovo ljeto provela sam jedan svoj  slobodan dan u Rovinju. Prekrasan grad pun interesantnih detalja, živih boja i neodoljivih mirisa mora. Najljepši dio Rovinja  je svakako stari grad. Živopisan, uskih uličica, strmih stuba i visokih kuća, ostavlja utisak kao da si u filmu. Prije nekoliko godina radila sam sezonski u tom gradu, i imala sam priliku upoznati ga u potpunosti. Privukle su me njegove ulice, ljudi , i atmosfera koja ti se uvuče pod kožu. Za nekoga tko uživa u malim detaljima ali i arhitekturi, Rovinj je savršeno mjesto za fotografiranje. 



Toliko je malih dućana koji privlače svojim suvenirima i općenito uređenjem, da vas jednostavno mami da uđete i pogledate što kriju u sebi. Zanimljivo je otkrivati nove stvari i proučavati ih, te tako upoznavati tradiciju i običaje. Rovinj ih ima pregršt. Osobno sam zaljubljena u grad i svake godine bih se voljela vratiti tamo jer uvijek iskoči neki detalj kojeg sam možda propustila. Za sve one koji tamo nisu bili, preporučam da odete. Jer svi ovdje vole fotografiju i Rovinj im ima toliko toga za pružiti :)  

Ova fotografije je također mali detalj koji se savršeno uklopio u sve ono što ja volim. Boje, kontrasti i mirisi. Miris lavande je opojan, i nosi mi uspomene na taj prekrasan dan. 







Za one koji vole popiti fini koktel ili svježe cjeđeni sok, svakako se dajte u potragu za koktel barom uz more, na starom gradu. Ugodna i opuštajuća atmosfera uz šum mora. Tišinu prekidaju samo galebovi koji lete okolo i slijeću na stjene pokraj. 





Nakon cjelodnevne šetnje rovinjskim ulicama, pronašla sam mjesto gdje se mogu opustiti, popiti izvrsno vino i uživati u atmosferi. Prekrasan bar, sa prekrasnom terasom, u naljepšem društvu :)  Fotografija za kraj dana uz prekrasne uspomene. 

Priroda je moja najveća inspiracija

22. siječnja 2018. @ 12:50


Zaljubljena sam u cvijeće. U boje njegovih latica, miris i teksturu. Najdraže godišnje doba oduvijek je za mene bilo proljeće, jer gledati kako iz sivila proviruju nježni pupoljci i zeleni listići, daje  mi ideje i energiju za stvaranje novih fotografija i igranje sa kontrastima. Zašto bas cvijeće? Jer je nepresušno vrelo ideja i kreacija, jer je priroda sama po sebi čudesna a svojim malim detaljima pruža nam da pronađemo ljepotu i veselje. Vesele me baš ti mali detalji pa  kada šetam parkom ili šumom, uvijek pronađem inspiraciju za nove fotografije. Amater sam, ne znam puno o fotografiranju i kako postići najbolji kadar ili svijetlo, ali znam da volim učiti i nadam se da ću vremenom znati više o svemu tome. Zanimljivo mi  je igrati se svjetlom i sjenom, postizati kontraste ali i prikazati boje u svoj njihovoj jačini i nijansama. Za sad se još uvijek igram i pronalazim dobru energiju u prirodi i cvijeću. 

Sretna sam kada mogu podjeliti te svoje trenutke sa drugim ljudima, pa tako sad i sa vama djelim ono što volim i u čemu uživam :) 



 

 
 
 
Prethodna    ( stranica 1 / 1 )    Slijedeća
Prikaži sve