Izložba / Cijena grada/ Ana Šesto/Silvija Šesto

20. studenog 2012. @ 15:33

Cijedimo svemir, miješamo ga s fotkom, dolijevamo stih. Uzdravlje!


Dobrodošli  24.11. 2012. u 19 sati na fotokitsku izložbu u Kulturni klub O'grada!!!


 


CIJENA GRADA


13 razloga za neograničenu bezrazložnost


Ana Šesto – fotografije


Silvija Šesto – stihovna p(r)atnja


 


 Subota, 24.11. spojit će majku i kćer, fotografiju i stih, te bez obzira što smo u O'gradi neskloni upotrebljavati riječi poput cijena, kuna, trgovina, te ostalih istrošenih izbezumljujućih pojmova, baš kako bi ilustrirali kuda vodi upotreba istih, pred vas postavljamo CIJENU GRADA! Kolika je cijena koju plaćamo kad odlučujemo (civilizirano) živjeti u gradu? Odlučujemo li uopće živjeti u gradu ili smo građani spletom okolnosti? Rođeni u gradu? Dvojimo li napustiti grad zbog previsoke CIJENE GRADA?  Tko je kriv, a tko zaslužan za CIJENU.  Mi u O'gradi prozivamo i pozivamo vas!!! Predviđamo uzbudljivu večer u nizovima krugova koji će se spojiti negdje, možda, ako, ikad...Poslušat ćete uvodne pozdravne tiradije autorica Ane Šesto i Silvije Šesto, riječi utjehe grada povjesničarke umjetnosti Nirvane Silnović, te možebitne namjernike koji će se zaželjeti javnog nastupa.Potom će slijediti uobičajeno neuobičajena O'gradina navada koja će disperzirati izloške prema različitim točkama grada putem fantastične i ovaj puta pirotehnički podržane tombole.Dodatni užitak pretpostavlja nastup  benda Deda i ostatak. Strpite se do subote 24.11.2012., grizite nokte, zamuckujte, disleksirajte, ne spavajte noćima, čekajte...jer ona se otkriva: CIJENA GRADA!


24.11.2012. od 19 sati u KULTURNOM KLUBU O’GRADA( Trg siječanjskih žrtava 8 )!!!


 Izložba je podržana od Gradskog ureda za kulturu i bit će otvorena do 20.12. 2012. 


 


Ana Šesto rođena je 1986. u Zagrebu. Fotografkinja, voditeljica kulturnog kluba O’GRADA   i friška magistrica novinarstva na Fakultetu političkih znanosti iza koje je jedanaest samostalnih i tridesetak grupnih izložbi domaćih i međunarodnih . Fotografijom se bavi od 2000. kad je upisala Školu primijenjene umjetnosti i dizajna. Realizirala je dvadesetak naslovnica za hrvatske književnike, te su joj radovi objavljivani u raznim časopisima. Osvojila je 1. nagradu Educentrinog natječaja „ Znanje u slici“ , 1. nagradu Foto kluba Zagreb za „ Živjela fotografija“, 2. nagradu Foto kluba Zagreb za „ Zagreb i Zagrepčani“,  2. nagradu na Fotomaratonu, pohvalu na festivalu Photodays 2011, 1. nagradu  na Hrvatskom kreativnom fotoizazovu... Od 2012. je članica HDLU-a. Službeni je fotograf kazališta  Mala Scena,  nakladničke kuće Semafora ,  Knjige u centru , portala Dnevno.hr. 


 


Silvija Šesto rođena je 1962. u Zagrebu gdje je diplomirala filozofiju i književnost. Objavila je podosta proze i poezije za „odrasle“, te joj je izvedeno petnaestak radiodrama i drama u kazalištima (predstave Zelenkapica, Ping-pong, Bum Tomica, Vanda, Debela, Ružičasta sanjarica, Duboko more ili kako smo sve pobroćkali). Za djecu i mlade objavila je romane VANDA, DEBELA, TKO JE UBIO PAŠTETICU, ZEZOMLJANI, DJEVAC, PA TO JE LJUBAV, LEON NAPOLEON, zbirku priča RUŽIČASTA SANJARICA, TINUNINU (Kiklop nominacija), igrokaze PRIČALICA X, te serijal priča BUM TOMICA 1, 2, 3 i 4. Pet njezinih naslova za djecu uvršteno je u lektiru za osnovnu školu (BUM TOMICA, DEBELA, VANDA i TKO JE UBIO PAŠTETICU). Odraslima je namijenila naslove: OMČOGLAVCI, ESTER I BAGERI, DANI PLAVIH DJEVICA, DRAMATIČNO...


Roman DEBELA zadobio je nagradu „Ivana Brlić Mažuranić“ i stavljen je na Časnu listu IBBY-a. Za "Bum Tomicu" dobila je "Malog Marulića" za tekst, a 2010. i "Malog Marulića" za tekst drame za djecu "DUBOKO MORE ili kako smo sve pobroćkali". 2011. „Malim Marulićem“ nagrađen joj je i tekst „Gospodin Mrak i tri bijela šeširića“.


Za zbirku bajki „Jučer, danas, putra“ dobiva stipendiju Ministarstva kulture naše zemlje.


 

www.kulturniklub-ograda.com


 


 


 


 Izložba pogledi- Pozivnica

22. travnja 2009. @ 21:12
Pozivam vas na svoju treću samostanu izložbu čije će otvorenje biti 27.4 u 19 sati u Galeriji Vladimir Filakovac koja se nalazi u sklopu Narodnog sveučilišta Dubrava( Dubrava 51 a ).
Na izložbi ću se predstaviti sa 40 fotografija koje su nastale u protekle tri godine, a koje su to fotografije, vidjet ćete na izložbi :)
Nadam se da ćete doći u što većem broju, a tko ne stigne na otvorenje izložbu može pogledati do 6.5.

vidimo se :)

http://anasesto.blog.hr/

PhotoShock 3- Glazba i glazbeni instrumenti

3. ožujka 2009. @ 17:37
više na

http://anasesto.blog.hr/


:)

1. nagrada- " Živjela fotografija"

18. veljače 2009. @ 20:49
Nakon prošlog tjedna kada sam saznala da sam osvojila 1. nagradu na EduCentrinom natječaju, dočekalo me i ovotjedno iznenađenje, a to je da sam osvojila prvu nagradu na natječaju " Živjela fotografija" sa svojom fotografijom " Lice vremena" koje je organizirao Foto Klub Zagreb.


Pozivam vas da dođete na izložbu fotografija" Živjela fotografija" u utorak 24.2. u 19 sati.
Slobodno se maskirajte jer će najbolje maske biti nagrađene ;)

više na mom blogu

http://anasesto.blog.hr/


;)

1. nagrada- Znanje u slici

16. veljače 2009. @ 14:45
Mogu se pohvaliti da sam osvojila prvu nagradu na foto natječaju koji je organizirao EduCentar na temu " Znanje u slici, nagrada u ruci" .
Prijavila sam tri fotografije, a zadnja je pobjednička.
Kao nagradu osvojila sam seminar po izboru od IMC agencije.


* više na mom blogu

http://anasesto.blog.hr/

 
 
 
Prethodna    1  2  ( stranica 1 / 2 )    Slijedeća
Prikaži sve