Velika srca

28. svibnja 2014. @ 15:57
Veliko srce građana zakucalo je na trgovima većih gradova.

Događanja vezana uz Nacionalni dan darivanja organa i tkiva zaokružilo je „flash mob“ okupljanje studenata medicine kao i zainteresiranih građana, u nedjelju, točno u 12 sati na trgovima većih gradova. Na glavnim trgovima Osijeka, Zagreba i Splita te na Korzu u Rijeci mladi aktivisti oformili su svojim tijelima velika kucajuća srca u znak potpore i solidarnosti sa svima koji čekaju na presađivanje organa.

Ovim efektnim „flash mobom“ završen je bogat niz događanja ovogodišnjeg Nacionalnog dana darivanja organa i tkiva. Nastavak aktivnosti Ministarstva zdravlja na temu transplantacijske medicine očekuje se i tijekom sljedećih mjeseci kada se planiraju nove aktivnosti te početak predavanja iz „donorskog“ u srednjim školama diljem Hrvatske.

LINK NA FOTOGRAFIJE: Ovdje

 

Fotosofi u akciji - Pantovčak

21. lipnja 2013. @ 12:48
Kao što već svi znate, u utorak, 18.06. 2013. izaslanstvo Fotosofije je bilo u posjeti predsjedniku Ivi Josipoviću i pri tome je tridesetak razigranih fotosofa okupiralo Pantovčak zabavljajući sve prisutne. Predsjednički dvori, inače ozbiljno mjesto, ubrzo je postalo pravi set.

Pa eto kako je to izgledalo i što smo sve tamo radili:

Već od ranog jutra oko 11 sati počela se skupljati formacija u crnom.:)Svima je to bila prilika da se sretnu "supatnici" istih seminarskih generacija...a nakon ulaska u zgradu i svih mogućih provjera, dočekalo nas je ovo:...divan prostor koji jednostavno izaziva fotosofijsku kreativnost!Nakon što su se svi izgrlili i izljubili, (gotovo smo zaboravili da smo mi tu došli u posjet predsjedniku, a to smo zaboravili i još nekoliko puta kasnije....), trebalo nam je desetak minuta da se "aklimatiziramo" na prostor...a onda je počelo:prvo, skromno....malim fotićem...:)pa onda lagano isprobavanje da vidimo što se tu sve može....:)...a onda smo se udomaćili izvukli svu moguću opremu i počeli smišljati koncepte...:)neki su se zaista prepoznali u stanovitim ulogama...:)...dok su se neki drugi našli u ulozi režisera,( i zamislite, fotografa!) 

:)...dok se trećima sasvim svidjela uloga modela i to im je jako dobro išlo!

:)

eto rezultata::)

Taman kad smo se razigrali i zagrijali.......došlo je vrijeme da se konačno upristojimo i mirno stanemo u red te pričekamo predsjednika Josipovića...neke je malo teže "utjerati u red" te su s guštom još malo gnjavili službenog predsjednikovog fotografa...:)

...i nakon što je predsjednik stigao te se upoznao sa svakim fotosofom...uslijedilo je i zajedničko slikanje.......morali smo i službenom fotografu ostaviti malo posla, zar ne?

:)Predsjednika je posebno oduševio fotosofijski podmladak, iznimno simpatične Foto i Sofija, (čitaj Tia i Zoe), koje već pokazuju

iznimnu znatiželju i pravu fotosofijsku kreativnost u svim situacijama...:)...i dok se predsjednik sasvim dobro snalazi i zabavlja s bebom, Hoyka se trudi ukratko objasniti fotosofijsku ideju i koncept fotosofije, dok ostali uživaju u neformalnom druženju...... a neki i poziranju...dok se treći doslovce valjaju po tepihu predsjedničkih dvora....:)))...sjećate li se one opaske o "zaboravljanju" s početka priče??? :)))

Nakon što smo sve odslikali, zabavili predsjednika ali i  prisutno osoblje svojim neformalnim, (blago rečeno), ponašanjem...

došlo je vrijeme da napustimo ovaj lijepi prostor......naravno "netko" uvijek ima još nešto za reći....:))))nakon par rijeći za kraj...shvatili smo da sve što je lijepo kratko traje i da je vrijeme da polako krenemo prema izlazu...

hm....jesu li baš svi shvtili....:)))...neki su se samo preselili iz svečanog salona....i nastavili "po starom", smišljati i pozirati i slikati....:))))

(Da vam odam tajnu: to je najprirodnija procedura u svim situacijama kada se nađu više od jedan i pol fotosofa na hrpi)

:)

Nakon što smo i zadnje likove u crnom i s fotićima izgurali van iz predsjedničke palače, krenuo je svatko svojim putem...do neke slijedeće akcije...koliko sam upoznata sa situacijom, taj "svoj put" je vodio do prve birtije na after party...:))):)

...više materijala atkera ovih događaja, o partyju kod predsjednika i after, na fejsu...:)Zahvala:

I za kraj...zahvaljujem se u ime svih fotosofa predsjedniku Josipoviću na prijemu i ugodnom druženju.

:)

Pokazati svu ljepotu svijeta

4. studenog 2012. @ 23:25
Kako nam predstoji nekoliko kišnih dana, pravo je vrijeme za uživati u fotografijama priode.

:)

Iz tog razloga vam predstavljam autora koji je kao stvoren za to.David Kingham

Nature Landscape Photographer

Živi i radi u SAD-u, a njegove fotografije krase mnoge zidove jer fotografiju koristi u dizajnu interijera. Svojim pejzažima oplemenjuje prostor mnogih ustanova.David za sebe kaže slijedeće: ( u mojem brzinskom slobodnom prijevodu)   

"Stvaram djela koja služe kao okidač za emocionalni odgovor gledatelja, da ih podsjetim na svu ljepotu svijeta."

Počeo sam fotografirati kada sam imao/osjetio goruću želju za nešto više u životu, zidovi stana su me ubijali."

Poznato?

:)))

Donosim vam i nekoliko fotografija, a više pogledajte na slijedećem linku:

http://www.davidkinghamphotography.com/all

Posebno obratite pozornost na crno-bijele fotografije pejzaža te na noćne snimke koje su se mene posebno dojmile.

Uživajte!:)

Muke po fotosofima FOTOSOFIJE 7

2. srpnja 2012. @ 15:16
Isto vrijeme, isto mjesto i novih 15 izabranih kreativaca.

:)

Pospanih, zbunjenih, začuđenih i usprkos tome željnih slikanja 24 h dnevno, baš kao što smo i mi bili... Naravno, ni ovogodišnja generacija 7 nije prošla bolje od ranijih fotosofa. Imali su posla cijele dane,

pržilo ih je vrelo tuheljsko sunce i bili su zatrpani brdom opreme koju je trebalo nositi od seta do seta.

Za one koji još ne vjeruju da je tome stvarno tako, ( molim, pročitati ranije blogove ), donosim vam dio

atmosfere s ovogodišnjeg Fashion day-a na FOTOSOFIJI 7.No prije nego što krenemo u avanturu koja se zbivala jednog tuheljskog četvrtka, želim pozdraviti cijelu fotosofijsku ekipu koja

se tog dana tamo našla. Hvala vam svima na ugodnom druženju i kreativnoj atmosferi !

:)Dakle.....Rana je zora, u Termama Tuhelj je još polumračak i čak ni najuporniji turisti još nisu izmigoljili iz svojih soba...... međutim, iz mračnih kutova hotela, pojavljuju se neke pospane osobe.... :)

Odlazim na terasu hotela, na prvu jutarnju kavicu a tamo.... neki od rane zore već postavljaju set..

:)

Ubrzo se skupila cijela ekipa i počinju prve upute.......dogovara se scena, raspored lokacija i sve tome slično.... do u detelje!No prije početka, treba odraditi još jedan čest fotosofijski zadatak :

zajedničko slikanje!

No, kao što vidite i modeli, stilisti i fotosofi su se malo zaigrali, što je dežurnog fotografa malooooo....izbacilo iz takta ::)))Nakon što je i ta dužnost gotova, svi su se bacili na veliko raspremanje i pripremanje sve moguće opreme.....i svi entuzijastično pristupaju tom zadatku!Hmmm, je li baš svi?!?:))))S druge strane, neki su se baš "našli" u ulozi fashion fotografa:Da ne mislite da su samo fotografi imali posla, eto dokaza da su se modeli, stilisti, vizažisti i frizeri jednako patili:

:)... a neki su davali sugestije!

:)

I tako su krenula prva snimanja....... i svatko je točno znao svoju ulogu!

Neki su pri tome preuzeli i ulogu anđela....... dok su se neki drugi ufurali u neke malo drugačije uloge....:)))No, sve je teklo po planu a da bi fotka zaista bila dobra, fotografi i modeli su ubrzo izgradili odličnu suradnju,

a neki su svoj set odradili uz minimalnu gužvu po setu i uz maksimalan utrošak vremena... .... što je u konačnici rezultiralo zaista istinskim međusobnim razumijevanjem:

:)))No, nisu svi setovi prolazili tako mirno, neki su bili puni prave fotosofijske gužve...

:)Pri tome su neki našli načina da malo "eskiviraju" :a neki su odlučili isprobati kakvog je okusa tuheljski "fikus".

Uostalom, sve se u životu mora probati, zar ne?

:)Ni sa slijedećim setovima nije bilo manje gužve......uz još malo sugestija...:))...a kada se stvar odužila, neki su se ipak snašli i u takvoj situaciji:

( "ono" u pozadini fotke zanemarite, to su samo posljedice koje je cijelodnevno praćenje fotosofijskih aktivnosti ostavilo na 

dežurnog fotografa)

:))).... i za kraj, da stvari ne bi bile jednostavne, još malo sugestija, popravaka, pripravaka i svega mogućeg ostalog...

:)...ali je zato rezultat odličan::)I na kraju radnog dana, zasluženo osvježenje vrijedne ekipe:I da ne zaboravim: zajednička fotka naših ovogodišnjih junaka:

Pozdrav svima!:) 

Muke po fotosofima FS6

3. srpnja 2011. @ 15:53

 

Vjerujem da su sve bivše generacije fotosofa uvjerene da je baš njima bilo "najgore" na fotosofija seminaru. Da tome nije tako, i da ni ovogodišnji fotosofi nisu ništa bolje prošli, možete vidjeti u priči koja slijedi.

Prenosim vam dio atmosfere sa fashion day-a održanog u petak.

 Također, na ovaj način se želim zahvaliti ovogodišnjoj ekipi, uživala sam u svakom trenutku fotosofijskog dana.

Hvala vam svima!

:-)

Dan je naravno, počeo ranom zorom, doručkom u 9,00h.

 

No ako ste mislili da doručak protiće u miru i tišini, ljuto se varate! Hoyka vam ni za doručkom ne da mira. :)

 

....upisuju se točne lokacije snimanja..

 

...stilisti peglaju....:-)

.... vizažisti šminkaju...Hoyka nadgleda... :-)

...modeli su već na setu...

...a kamere su svuda oko vas. :-) 

I dok se još nitko nije ni snašao, a kamo li da je sposoban pozorno slušati... :-) 

 

....znate na što mislim....ne treba komentirati...:-)

 

Neki imaju svoje mišljenje o netom dobivenim uputama...

 

...jer biti asistent na setu uopće nije lagan posao...

iako se to možda tako na prvi pogled čini:

 

...što će ubrzo shvatiti i ova dva ekstremno hrabra junaka. :-)

Uskoro stiže sva sila rasvjete:

... a s njom Hoyka, njegove upute i kablovi...

i meštar od rasvjete Vedran kojem ko za inat, baš sve i uvijek mora štimati na milimetar...( čak i kad vi to ne želite)..

:-)

( obratiti pažnju na kablove)

...je li vam sad jasno zašto su dečki hrabri???

:-) 

Ako je itko ikad stajao u vodi do kljena prikopčan na struju, nije mu bilo lako!

:-) 

Neki zbog te činjenice nisu naročito sretni.... 

... a neki se hrabro drže... :-)

Da bi sve bilo propisno zabilježeno, osim raznih televizija, našao se tu....gle čuda!....i jedan pravi fotograf!

:-))) 

 

Često ste mogli pročitati legendu o vrelom tuheljskom suncu...e pa i nije samo legenda....obično prži baš onda kad ne trebate puno svjetla.....i kad morate držati rasvjetu... :-) 

 

...

... a kad trebate puno sunca, onda ga, naravno nema....:-)

No ništa nije teško izdržati za ovakav rezultat.

:-) 

 

... a nakon toga se uhvatila i pokoja minuta odmora. 

 

:-) 

Usprkos silnoj potrebi za ljenčarenjem, vrijedni fotosofi su koristili svaki trenutak za fotkanje... 

 

...i provjeru rezultata:

 

...a provjeru provjere vrši lik u kutu...:-)

 

I dok se modeli polako opuštaju i uživaju na suncu...

 

...ili se neformalno druže...

:-)

 

.... fotosofi se i dalje pate...

..a " neki" se  zaj.........u,

:-) 

 

...ili pričaju viceve.

:-)

 

Za sve to vrijeme Marinkovića boli đon za fotosofe i modele i sve ostalo....

 

....mrtav - hladan pije hladno pivo u debeloj hladovini!

:-)))

I nakon napornog radnog dana, (nekima, vidi sliku iznad), slijedi još zajedničko slikanje. 

 

:-)

No za naše fotosofe posao nije gotov, ozbiljnih lica su se prihvatili ozbiljnog posla sređivanja materijala... 

 

.... dok su modeli, frizeri, vizažisti, stilisti i pokoj asistent otišli na zasluženo osvježenje.

:-)

Na kraju, moram reći da mi je bilo teško otići iz Tuhelja nakon dana punog odličnog druženja i slikanja i vratiti se u stvarnost. ( Poznato???)

:-))) 

Hvala svima na  dobrim vibrama, Damiru Donkoviću na fotiću, (boljem od ovog kojim su snimani ovi materijali), modelima na suradnji, asistentima na brizi oko svih nas i Hoyki na organizaciji.

Veliki pozdrav ovogodišnjoj ekipi! Svima želim puno uspjeha i dobro svjetlo!

:-) 

 


 
 
 
Prethodna    1  2  3  4  ( stranica 1 / 4 )    Slijedeća
Prikaži sve