Poznati fotografiraju

Zaustavljajući vrijeme, fotografija ima moć vratiti nas u najsretnije, ali i najtužnije dijelove našeg života.
4.12.2017.
Vedran Mlikota

Rođen 31. srpnja 1969. godine u Zagvozdu.

Osnovnu i srednju školu završio je u Zagvozdu i Splitu, a 1992. diplomirao je studij glume na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti u klasi profesora Izeta Hajdarhodžića.

Producirao je i glumio u velikom broju kazališnih predstava, filmova i televizijskih serija. Od 1994. do 2010. godine bio je član ansambla Drame Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu. Nakon toga djeluje kao slobodni umjetnik, a od 2015. je član satiričkog kazališta Kerempuh. Osnivač je i organizator kazališnih susreta 'Glumci u Zagvozdu', koji su ove godine proslavili 20 godina. Bio je izbornik i organizator Festivala komedije u okviru Riječkog karnevala. Za svoj umjetnički rad dobio je nekoliko nagrada.

Od djetinjstva je zaljubljen u planine. Kao član planinarskog društva 'Sveti Jure' iz Zagvozda, penje se po najvećim vrhovima Hrvatske, Europe i Azije (Himalaja). Ovdje izložene fotografije nastale su na planinarskoj ekspediciji 'Vlaji na Himalaji' koja je 1.10.2017. uspješno osvojila himalajski vrh Mera Peak (6476m).

Zaustavljajući vrijeme, fotografija ima moć vratiti nas u najsretnije, ali i najtužnije dijelove našeg života.