AKTIVNOSTI PREDVIĐENE U SKLOPU FOTOSEMINARA FOTOSOFIA 12
(Organizator zadržava pravo izmjene predviđenih aktivnosti)

PREDAVANJA
TEHNOLOGIJA FOTOGRAFIJE - Hoyka hoyka.com, PP prezentacija
KOMPOZICIJA KADRA - Hoyka, PP prezentacija
IZRAŽAJNA SREDSTVA FOTOGRAFIJE - Hoyka, PP prezentacija
TEME IZ FOTOSOFIJE, ESEJA O FOTOGRAFIJI - Hoyka, PP prezentacija
Opis - Koja je svrha postojanja fotografije? Ima li fotografija upotrebnu vrijednost? Kako 'koristiti' fotografiju? Što je to talent za fotografiju, te može li se on (i u kojoj mjeri) razvijati? Da li je u suvremenom društvu kvaliteta fotografije presudna u uspjehu fotografa? Zašto fotografija košta bitno više od utrošenog materijala? Koja je uloga fotografske kritike?...
MOJI PORTRETI I AKTOVI - predavač Pablo Almansa pabloalmansa.com, španjolski celebrity i akt fotograf, PP prezentacija
Opis - Prezentacija rada poznatog španjolskog fotografa koji će putem izbora svojih radova s polja portretne i akt fotografije, snimanih za razne magazine i reklamne kampanje, s publikom podijeliti iskustva i savjete, te biti otvoren za pitanja o temama predavanja.
UMJETNA INTELIGENCIJA MEĐU PIKSELIMA - predavač izv.prof.dr.sc. Davor Horvatić, fizičar elementarnih čestica, PMF Zagreb, PP prezentacija
Opis - Umjetna inteligencija mijenja svijet fotografije iz temelja. Povećanje rezolucije fotografija ubacivanjem detalja, bojanje crno bijelih fotografija, određivanje popularnosti, pamtljivosti ili estetičnosti pojedinih fotografija samo su neke tehnike koje su se razvile u zadnjih godinu dana. U ovom predavanju dati ćemo pregled tehnika pomoću kojih se postižu ti efekti te inspirirati fotografe da zarone u taj novi svijet i smisle neku novu primjenu.
FOTOGRAFIJA KAO AUTORSKO DJELO - predavač Mladen Vukmir, dipl.iur., Vukmir& Associates, PP prezentacija
Opis - O različitim aspektima zaštite i izvršenja fotografskih autorskih prava; Koja su imovinska, a koja moralna prava autora fotografije? Na koji način se regulira komercijalno korištenje fotografije?...
SAVJETI ZA SNIMANJE MODNOG EDITORIALA - predavač Franjo Matković franjomatkovic.com, slobodni fotograf, PP prezentacija

FOTOGRAFIRANJA
FOTOKREATIVAC - trening fotokreativnosti
CELEBRITY PORTRET - fotografiranje celebrity modela
MODA - snimanje book fotografija modelima odabranima castingom 'FOTOSOFIA 12 FOTOmodel'
ART - izražavanje unutar vrste umjetnička fotografija - završna izložba

Analize i diskusije vezane uz obrađivane teme i snimljene fotografije
Postav i otvorenje završne izložbe


UVJETI NATJEČAJA ZA SUDJELOVANJE NA FOTOSEMINARU FOTOSOFIA 12
Natjecati za jedno od 15 mjesta na seminaru 'FOTOSOFIA 12', koji će se održati 11.-18. lipnja 2017. u Termama Tuhelj, mogu se sve punoljetne osobe, nema teritorijalnih ograničenja. Sudionik/ica u natječaju (u daljnjem tekstu Natjecatelj) mora biti sposoban komunicirati na hrvatskom jeziku. Za polaznike su seminar i puni pansion u Termama Tuhelj za vrijeme trajanja seminara besplatni. Prijave na natječaj smiju slati i maloljetne osobe koje će na dan odabira pobjednika natječaja (13.5.2017.) biti punoljetne, s tim da će se smatrati da su maloljetnici za slanje prijave na natječaj imali dozvolu skrbnika.

Natjecatelj se prijavljuje tako da najkasnije do 10. svibnja 2017. u ponoć na e-adresu seminar@fotosofia.info sa subject-om 'FS12 - fotograf' pošalje: kratak životopis s osnovnim podatcima (datum rođenja, ID fotografija, kontakt-telefoni, stručna sprema...) i pet svojih fotografskih radova (jpg, rgb, dulja stranica 800 pixela, poslati u attachu e-poruke - ne zip, rar ili sl). Natjecatelj slanjem prijave izjavljuje da su poslane fotografije njegova autorska djela, a podaci istiniti. Težište životopisa treba biti na dosadašnjim fotografskim iskustvima i planovima, a Natjecatelj u njemu treba svakako: napisati link svoje galerije na www.fotosofia.info i fotografira li DSLR fotoaparatom, skalom od 0-5 ocijeniti svoje znanje rada s programom za obradu fotografije (0=potpuno neznanje, 5=majstor obrade fotografija), i opisati stupanj interesa za nastaviti djelovati na temeljima koncepta Fotosofia fotofilozofije nakon završenog seminara. Natjecatelj koji još nema svoju galeriju na www.fotosofia.info, treba je postaviti i u njoj izložiti najmanje 10 svojih fotografskih radova. Ti radovi će u slučaju potrebe biti pregledani radi dobivanja boljeg uvida u Natjecateljev rad. Organizator zadržava pravo izmjene predviđenog programa. Slanjem prijavnice na ovaj natječaj Natjecatelj izjavljuje da se odriče prava na bilo kakvu vrstu žalbe na proceduru izbora ili odabir natjecatelja, a također izjavljuje da je pročitao i da prihvaća sve napisano u ovim Uvjetima natječaja i dopušta da se materijali koje je poslao u prijavnici (tekst i fotografije) bez ikakve naknade koriste na sve potrebne načine u svrhu promocije Fotosofije 12 ili bilo kojeg projekta vezanog uz naziv Fotosofia (Fotosofia Weekend, Fotosofia Day, stranica Fotosofia.info, Fotosofia Cruise...).

Napomene:
Natjecatelj odabran u uži izbor će 11. svibnja 2017. primiti e-poruku s detaljima i trebat će u subotu 13. svibnja 2017. u 10.00 doći u Zagreb na kratak razgovor. Udaljeni više od 1 sat vožnje autom moći će razgovor obaviti isti dan Skypeom. Predlažemo Natjecateljima da već sad rezerviraju navedene termine.

Natjecatelj će znati da je njegova prijava primljena po tome što će mu, nakon što je poslao prijavu, e-porukom pristići automatski odgovor 'Vaša prijava na natječaj za fotoseminar Fotosofia je primljena.' Ukoliko Natjecatelju ne stigne ovaj odgovor, savjetujemo da provjeri gdje je došlo do pogreške i pokuša poslati ponovno ili da pošalje obavijest o problemu sa svojim brojem telefona na e-adresu fotosofia@fotosofia.info

Predlažemo da adrese seminar@fotosofia.info i fotosofia@fotosofia.info stavite na 'bijele liste' svojih programa za e-poštu, te provjerite da e-poruka Organizatora o odabiru u uži izbor nije završila u Vašem spam pretincu e-pošte.

Natjecatelj koji nije odabran u uži izbor neće biti posebno obavještavan, jer se to podrazumijeva činjenicom da do gore navedenog roka nije primio obavijest.

SAŽETAK
Početak zaprimanja prijava: 31.3.2017.
Kraj zaprimanja prijava: 10.5.2017.
Navedeni datumi podrazumijevaju cijeli dotični dan od 0-24h.
U prijavi Natjecatelj treba poslati svoje:
1. fotografske radove u attachu e-poruke: 5 fotografija jpg, rgb, dulja stranica 800 pixela, ne komprimirati u zip, rar...
2. kratak životopis: osobni podatci (datum rođenja, ID fotografija, kontakt telefoni, stručna sprema...), težište staviti na fotografska iskustva i planove, navesti da li fotografirate DSLR-om, skalom od 0-5 ocijeniti svoje znanje rada s programom za obradu fotografije (0=potpuno neznanje, 5=majstor obrade fotografija), opisati stupanj interesa za nastavak djelovanja na temeljima koncepta Fotosofia fotofilozofije.
3. URL galerije na www.fotosofia.info , u galeriji treba biti izloženo najmanje 10 Natjecateljevih fotografskih radova.
Adresa za slanje prijava: seminar@fotosofia.info
Obavijest odabranima u uži izbor: 11.5.2017.
Selekcija odabranih u uži izbor: 13.5.2017. u 10h
Obavijest odabranima za sudjelovanje na seminaru: 13.5.2017. do 20h
Održavanje seminara: Terme Tuhelj 11.-18.6.2017.