ČLAN FOTOSOFIJE OD 16.4.2008.
[P] Ognjen Karabegovic


Hall of fame Fotografije koje su osvojile virtualne medalje

Fotogalerija

Komentari na galeriju Svi komentari (19)

29.9.2011. 22:46:45

Prelijepa galerija, raznovrsna, interesantna, osjeti se oko iskusnog, pravog fotografa. Pozdrav

 

Fotosofia medalje

X5

O meni

 Ognjen Karabegović rođen je 1959.godine u Banja Luci, gdje je proveo djetinstvo, završio osnovnu školu,opću Gimaziju, a nakon završenog Pravnog fakulteta stekao zvanje diplomiranog pravnika. Fotografijom se bavi još od gimnazijskih dana, dok njegovo ozbiljnije  bavljenje sa izlagačkom, odnosno umjetničkom fotografijom počinje dolaskom u Fotoklub Zagreb, 2006. godine.  To je zapravo i početak njegovog sudjelovanja na mnogim klupskim, nacionalnim i međunarodnim natječajima i izložbama fotografije, kao i sudjelovanje na skupnim izložbama i priređivanje samostaslnih izložbi fotografije. Kasnije postaje članom još dviju zagrebačkih fotografskih udruga: ”Cro Art Photo Cluba”  (2010.g.) i «Fotogarda” (2011.g.). te sudjeluje na skoro svim njihovim žiriranim i skupnim izložbama fotografije.

Isto tako sudjeluje na više značajnih  međunarodnih izložbi, od kojih izdvajamo:  Međunarodni”Photofestival” u New Yorku, SAD na kojem  je sudjelovao  sa 30 digitalnih fotografija  (2009); Međunarodnu izložbu  ulične fotografije u Skopju u organizaciji fotokluba ”Fotografika”  na kojoj sudjeluje sa 5 fotografija (2009); i izložbu u organizaciji Muzeja suvremene umjetnosti  u Zagrebu u sklopu akcije  ”Potpisujem sve što je plavo”  na kojoj sudjeluje sa 5 fotografija (2009); u suradnji sa dječijom knjižnicom u Hradec Kralove, Češka izlagao je 30 fotografija na temu ”Djeca Zagreba” (2010).  Na nagradnom natječaju  ”Epson” (Hrvatska) njegova fotografija, pod nazivom ”Savski nocturno” je osvojila prvo mjesto (2010);

Do sada je priredio pet samostalnih izložaba fotografija:  u Art Center, Atikokan ,Kanada (2008);   Caffe  galeriji LP , Zagrebu (2009); uličnoj galeriji ”Idi i vidi”, Zagreb (2010); u galeriji Bošnjačke Nacionalne zajednice Zagreb  (2012) i (2015).

Njegove fotografije su primljene na nagradnim  natječajajima i objavljene na stranicama godišnjeg kalendara kompanije ”Ina”  i riječkog”Novog lista” (2012), i  kalendaru hrvatskog izdanja magazina”National Geographic” za 2013 godinu (u  sklopu natječaja” Fototalent 2012,”

Svoje radove objavljuje i u raznim  stručnim i specijaliziranim časopisima i revijama od kojih izdvajamao najznačajnije: Digitalfoto(Hrvatska), Reuters, Photo (Francuska), Travel magazin(Hrvatska),Riders Digest (Hrvatska.)

Fotografije Ognjena Karabegovića prisutne su na većem broju domaćih i  inozemnih web portala za fotografiju,a često  svoje mjesto nalaze u samom vrhu.  Tako je na primjer  tijekom svibnja 2015 godine nekoliko njegovih radova je objavljeno na fotografskom web portalu STARK MAGAZINE,a jedan od tih radova uvršten je i u on line izdanje ovog magazina na izričitu zamolbu izdavača.

Kao stalni suradnik ,fotoreporter, zagrebačke novinske  fotoagencije HALOPIX,od 2011 g. do danas, prati sva važnija zbivanja iz područja glazbe,mode,kazališta,kao i svakodnevni život  u gradu Zagrebu.

Moj fotoblog