Na stranici FOTOsuradnje predstavljaju se članovi raznih zanimanja vezanih uz fotografiju kako bi ih mogli kontaktirati oni kojima su njihove usluge potrebne. Frizeri postavljaju fotografije svojih frizura, make-up artisti lica koja su našminkali, manekeni fotografije iz svojih book-ova, fotografi fotografije stila u kojem žele dobiti naruđbu...


Korisnici koji imaju otvoren korisnički račun na www.fotosofia.info neka se ulogiraju prije proširenja računa na rubriku FOTOsuradnja.

Tijek registracije za one koji nisu članovi stranice: prihvatite uvjete, popunite sva obavezna polja u 'Ažuriranje osobnih podataka', nakon što emailom dobijete lozinku logirajte se tako što ćete ispuniti polja pod 'Prijavi se' (meni desno gore), u rubrici FOTOsuradnja pritisnite link 'Postavi svoj profil' i linkom 'upload' postavite fotografije.

Uvjeti članstva i korištenja rubrike FOTOsuradnja na internet stranici www.fotosofia.info

Prihvaćate li sljedeće uvjete članstva i korištenja (u daljnjem tekstu Uvjeti) rubrike FOTOsuradnja (u daljnjem tekstu Rubrika) na internet stranici www.fotosofia.info (u daljnjem tekstu Stranica):

 • 1. Članom Rubrike (u daljnjem tekstu Član) smatra se svatko tko je prihvatio Uvjete članstva i korištenja Rubrike. Članstvo u Rubrici je otvorenog tipa, s time da maloljetne osobe prijavom u Rubriku izjavljuju da za to imaju pristanak skrbnika.
 • 2. U svoj profil Član treba postaviti svoju ID fotografiju, biografiju i fotografije u skladu sa zanimanjem koje je odabrao u formularu 'Ažuriranje osobnih podataka'.
 • 3. Član Rubrike može sudjelovati isključivo u aktivnostima Rubrike, a fotografije koje postavi u svoju galeriju biti će vidljive isključivo u Rubrici i eventualnim aplikacijama u Rubrici. Na Stranici neće biti vidljive. Ukoliko je Član fotograf koji želi proširiti svoje članstvo na čitavu Stranicu, treba kliknuti link 'Proširi članstvo' ispod ID fotografije u njegovom profilu.
 • 4. Član koji postavlja fotografije i tekstove u Rubriku izjavljuje da za te fotografije i tekstove posjeduje sve potrebne dozvole za objavljivanje.
 • 5. U Rubriku je zabranjeno postavljati sadržaje koji krše hrvatske ili međunarodne zakone, te one koji su rasističkog, šovinističkog, ili na drugi način malignog karaktera.
 • 6. Član izjavljuje da na fotografijama koje je postavio u Rubriku nema potraživanja trećih osoba.
 • 7. Ukoliko Član prekrši bilo koju od točaka 4, 5 i 6 preuzima punu moralnu i inu odgovornost, te u slučaju bilo kakve nastale štete plaća sve nastale troškove. Vlasnik Rubrike i Stranice (u daljnjem tekstu Vlasnik) i njegovi partneri ne odgovaraju za fotografije koje postavljaju Članovi i ograđuju se od bilo kakvih potraživanja vezanih uz fotografije postavljene u Rubriku.
 • 8. Član prepušta pravo reproduciranja, distribucije i predstavljanja javnosti fotografija postavljenih u Rubriku, u bilo kojem elektroničkom, tiskovnom ili inom obliku i mediju, višekratno, prostorno i vremenski neograničeno, samo za svrhu promidžbe Rubrike i/ili Stranice, te se za takvu uporabu odriče honorara u bilo kojem obliku ili prava na potraživanje autorske naknade. U slučajevima kad se ne radi o presnimci dijela Stranice, već o izdvajanju rada nekog od Članova, mediju koji objavljuje dotičnu fotografiju biti će napomenuto da se uz rad treba objaviti ime autora dotične fotografije (Član kod svake fotografije ima polje u koje treba upisati autora fotografije). Ukoliko to medij koji je fotografiju/e objavio ne učini, Član se odriče bilo kakvih financijskih ili inih potraživanja od Vlasnika. U slučaju da Član nije autor postavljene fotografije, postavljanjem fotografija na stranicu izjavljuje da je o navedenim uvjetima obavijestio autora dotične fotografije i da je dobio autorov pristanak na ove Uvjete.
 • 9. Zabranjeno je višestruko se prijavljivati u Rubriku i u nju postavljati više od jedne svoje galerije.
 • 10. Član je u formularu 'Ažuriranje osobnih podataka' obavezan dati točne i potpune podatke kako bi ga vlasnik i administratori u slučaju potrebe mogli kontaktirati. Član prihvaća da mu vlasnik i administratori šalju obavjesti o novostima i aktivnostima vezanima uz Rubriku i Stranicu, te da ga kontaktiraju u slučaju potrebe. Član odgovara za svoje pristupne podatke i u slučaju bilo kakve štete nastale s njegovog korisničkog računa (u daljnjem tekstu Račun), plaća sve nastale troškove.
 • 11. Članovima je zabranjeno sprovođenje bilo kakvih marketinških aktivnosti u Rubrici i Stranici, a ukoliko se to dogodi, dotični Član je dužan Vlasniku platiti oglasni prostor veličine na kojoj je objavio marketinšku poruku.
 • 12. Zabranjen je bilo koji oblik uzemiravanja Članova Rubrike i Stranice.
 • 13. Svima koji budu kršili navedena pravila, administrator će bez objašnjenja deaktivirati Račun.
 • 14. Vlasnik i administratori zadržavaju pravo da iz Rubrike i sa Stranice bez obrazloženja uklone postavljene sadržaje i Račune koje iz bilo kojeg razloga procijene nepoželjnima.
 • 15. Osim sadržaja predviđenih da ih Član može administrirati (tj. svojevoljno postavljati, mijenjati i brisati), sadržaji postavljeni u Rubriku i/ili Stranicu se više ne mogu ukloniti i ostaju u Rubrici i/ili Stranici i nakon deaktivacije Računa.
 • 16. Vlasnik i administratori zadržavaju pravo nenajavljenih izmjena ovih Uvjeta. Izmijenjeni Uvjeti se odnose i na Članove koji ih, budući da već imaju otvoren Račun, možda nisu pročitali. Skrećemo pozornost Članovima da povremenim provjerama ovih Uvjeta budu s njima u tijeku.
 • 17. Vlasnik i administratori zadržavaju pravo nenajavljenih promjena izgleda Rubrike i/ili Stranice i njihovog eventualnog gašenja.
 • 18. Član se odriče bilo kakvog prava žalbe, tužbe ili sličnog ukoliko mu Vlasnik i/ili administratori uklone sadržaje postavljene u Rubriku i/ili na Stranicu i Račun.
 • 19. Vlasnik i administratori imaju pravo deaktivacije Računa koji budu dulje od 24 sata bez ijedne postavljene fotografije i onih koji 120 dana ne budu pokazivali aktivnost. U slučaju takvog razloga deaktivacije Član ima pravo putem linka 'Podrška' zamoliti da mu se Račun reaktivira kako bi mogao ispraviti razlog deaktivacije.