Novokomentirane fotografije

Karmela Svub-Kopcic komentira sliku od Karmela Svub-Kopcic: Ne radi se o digitalnoj fotografiji obrađenoj "retro" filterima. Fotografija je snimljena "tehnologijom" sredine 19. stoljeća. Kao što već napisah u prvom komentaru, radi se o mokrom kolodija na metalu, ferotipiji ili tzv. tintype fotografiji. Metalna ploča je prekrivena kolodijem,potom sennzitirana u srebrnoj kupki, postavljena u kazetu u tamnoj komori, exponirana u kameri te razvijena i fiksirana. Hvala na komentaru :-)
Ilhana Babic komentira sliku od Ilhana Babic: Hvala Vam :)))
Zlatko Moskon komentira sliku od Karmela Svub-Kopcic: Fotografija mi je svakako odlična. Osobno bih (ako ja to dobro vidim: aranžman agruma i rakovih kliješa) snimio ovo u tehničkoj perfekciji, maksimalne oštrine i u jakim bojama, a ovakav filter/obradu u maniri analognog snimka 70-ih godina ostavio za drugu priliku i pravog raka. Nikako mi ne ide učinjeno evociranje tehnološke prošlosti (čitaj vremena spontanosti i naivne tehnologije) sa ovdje učinjenim aranžerskim angažmanom.
Faruk Gazibegovic komentira sliku od Faruk Gazibegovic: hvala Aida
Zlatko Moskon komentira sliku od Janko Levnaic: Jučer sam Aidinu sliku nazvao "haiku slikom". Ova današnja Jankova je isto takva, dodao bih sa EU štihom. Jednostavnost motiva, njegov znalački smještaj na glavnu stratešku točku, suprostavljeni kolorit, prigušene boje... Zapravo sam po sebi motiv je neprimjetan, nezanimljiv. Jedino fotografska tehnika i umijeće pravog majstora mogu ovom motivu udahnuti dah fotografske umjetnosti. Savjetujem svim koji je pogledaju, da ne "kliknu" odmah dalje. Vrijedi se dulje vrijeme napajati znalačkim elementima ove fotografije. Radi samoga sebe. Učenja, napredovanje, brušenje fotografskog iskustva. Bravo Janko. Čak mi paše ovaj diskretan okvir.

HIGHLIGHT

Ivica Drusany
Fotografija je vrlo moćan medij, bilo da nam služi kao povijesni vremeplov, dnevni izvještaj ili umjetnički rad.

INTERNATIONAL

Javier Salas
Prilično sam uvjeren da u fotografiji vrijedi pravilo MANJE JE VIŠE… / I'm quite convinced that in photography LESS IS MORE...

Nove galerije

Marija Havaić
Darko Brenko
Davorin Munda
Samir Zahirović
Peter Zajfrid