Vijesti - Natječaj za Noor - Nikon Masterclass u Beogradu

23. siječanj 2015. @ 11:01
NOOR, sa kolektivom Kamerades i Nikonom, poziva vas da se prijavite na masterclass za dokumentarne fotografe iz regije, koji će se održati u Beogradu, od 30. ožujka do 3. travnja 2015. godine. Tokom petodnevne radionice, tri predavača - fotografa agencije i fondacije NOOR (noorimages.com), podijeliti će svoja iskustva sa 15 sudionika masterclassa.

 

 Više o natječaju možete pročitati ovdje.

 

Vijest - "Samo slikaj" web stranica

19. prosinac 2014. @ 16:18
Fotografska web stranica „SamoSlikaj.com“ je zamišljena kao okupljalište  zaljubljenika u fotografiju i promociju istih. Svi fotografi, bili oni amateri ili profesionalci, mogu nas kontaktirati da napravimo malu priču o njima.

 

Prije dvije godine web stranicu su zamislili i pokrenuli Marin Španić i Igor Pavlović, a uskoro su kao pojačanje stigli Zvonimir Popović i Delimir Hrestak.

Osim na web stranici, naši radovi, kao i radovi svih fotografa koji žele sudjelovati u provođenju naše ideje mogu se vidjeti i na svim društvenim mrežama. Putem društvenih mreža objavljujemo i naše buduće planove.

U dvije godine rada predstavljeno je stotinjak fotografa, što domaćih,što inozemnih. Surađujemo s raznim fotografskim udrugama. Do sada smo imali dvije fotografske izložbe te smo organizirali fotografske izlete na Kalnik i Zeleni vir. Održali smo razne radionice vezane uz fotografiju; makro, portretna, pejzažna i noćna radionica. Objavljujemo „malu školu“ fotografije putem koje pokušavamo na jednostavan način objasniti osnove fotografije početnicima i zaljubljenicima u fotografiju.

 

 

Pokrenuli smo i svojevrsno natjecanje „Tematske večeri“. Večeri su zamišljene na način da „tjeraju“ fotografe na kritičko razmišljanje o svojim, ali i tuđim radovima. Tematske večeri su se održavale skoro svaki mjesec. Odabir pobjednika nije uvijek bio jednostavan  jer fotografija ima neka pravila, ali često ih je slađe prekršiti nego poštivati. Natjecanje za sada nije bilo nagradnog karaktera, ali nadamo se da će se to promijeniti.

Mi smo mali kolektiv, ali imamo puno dobre volje i otvorena vrata za sve fotografe željne druženja i razmjene iskustava. 

 
 
 
 
Prethodna    1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  ( stranica 1 / 25 )    Slijedeća
Prikaži sve