Speleo Foto Natječaj

5. listopada 2017. @ 11:55Fotografije se primaju isključivo na e-mail speleofoto.dubrovnik@gmail.com sa subjektom Foto natjecaj do petka, 20. listopada 2017. u 24.00 h.Svaki e-mail, na navedenu e-mail adresu, mora sadržavati po jednu fotografiju.

U svakom e-mailu potrebno je navesti sljedeće podatke:

    Ime i prezime autora

    Naziv fotografije iz priloga

    Speleološka udruga koje je autor član

    Naziv speleološkog objekta i područje na kojem se nalazi

    Godina snimanja fotografije

Ukoliko se radi o digitalno manipuliranoj fotografiji potrebno je isto naglasiti.

Pravo sudjelovanja imaju sve osobe koje se profesionalno ili amaterski bave fotografijom, bez obzira na spol, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost. Prava sudjelovanja izuzeti su članovi stručnog žirija i osobe iz organizacijskog odbora natječaja.

Fotografije moraju biti snimljene u Hrvatskoj. Iznimno je moguće prijaviti fotografije snimljene u inozemstvu, ukoliko je autor član speleološke udruge registrirane u Hrvatskoj.

Fotografije pojedinačno moraju imati min. 3000 piksela po široj stranici i min 2000 piksela po kraćoj.

Pojedina fotografija ne smije biti veća od 20 MB, i treba biti u formatu .jpg (.jpeg).

Fotografije mogu biti crno-bijele ili u boji.

U izbor ulaze i digitalno ili na bilo koji drugi način manipulirane fotografije što je potrebno posebno istaknuti u prijavi. Kad se radi o montaži, autor mora koristiti isključivo vlastite elemente.

Fotografija ne smije imati vidljive ili prepoznatljive oznake, poput logotipa ili vodenog žiga autora.

Svaki učesnik može poslati do 3 pojedinačne fotografije.

Nakon primitka e-mailova sa fotografijama, organizator šalje natjecatelju obavijest o valjanosti poslanog.

Fotografije će biti proslijeđene Stručnom žiriju, bez imena i podataka o autoru.

Stručni žiri izabrat će najbolju fotografiju po vlastitom izboru, te napraviti selekciju od najboljih fotografija koje će biti izložene na Skupu te će se među njima birati najbolja po izboru sudionika Skupa.

Svaki sudionik Skupa speleologa Hrvatske će po prijavi za sudjelovanje na Skupu dobiti jedan glasački listić koji će se ubacivati u za to predviđenu glasačku kutiju.

Radovi koji ne zadovoljavaju temu ili propozicije ovog natječaja neće biti selektirani. Stručni žiri ne obrazlaže razloge odbijanja radova.

Izložba postavljena u Dubrovniku, a u svrhu promocije speleologije, nakon skupa speleologa Hrvatske, biti će postavljena po školama Dubrovačko-neretvanske županije.

Najbolja fotografija po izboru sudionika Skupa bit će nagrađene od strane organizatora Skupa speleologa Hrvatske Dubrovnik-Konavle 2017.

Autori zadržavaju sva autorska prava na fotografijama. Organizatoru foto natječaja se prepušta pravo objavljivanja radova u tiskanim i elektroničkim medijima isključivo u svrhu promidžbe ovog natječaja i Skupa speleologa uz navođenje imena autora. Rok za prijavu fotografija je do: 20.10.2017.

Preuzeto sa službene web stranice:
http://skupspeleologa2017.simplesite.com/433582532Hoyka u Kneževu dvoru

11. lipnja 2016. @ 1:01
Poslije izlaganja u nekoliko hrvatskih gradova Hoyka je doveo Crnu šumu na ishodište, u DubrovnikDečki iz muzeja postavljaju fotografije za izložbu u jutarnjim satimaNina nam pozira na ambijentalnom svjetlu Kneževa dvoraKratak dogovor s domaćicom, kustosicomTelefonske konzultacije ITelefonske konzultacije IIDogovor pred otvorenjeFotke na izložbiFotke na izložbiVrijeme do početka otvorenja izložbe iskoristili smo za kratko poziranje na porporeliPoziranje na porporeli IIDvadesetak minuta prije otvorenja, sve je pod kontrolomCurama je bilo malo hladno pa smo se povukli s PorporeleNa mjestu gdje su nekada bili dubrovački knezoviNa otvorenju izložbeHoykin pozdravni govor prilikom otvorenja izložbeDubrovački vatrogasci u štimunguInterview za Dubrovačku TVSkupno poziranje s dubrovačkim vatrogascima

Sve fotografije su snimljene sa Sony NEX-6 aparatom i objektivom Sigma 19mm f/2.8 DN Art, te su minimalno dorađene u Adobe Photoshop 6.

O događaju u Dubrovačkom vjesniku: http://dubrovacki.hr/clanak/84478/zadivljujuca-i-zastrasujuca-crna-suma-damira-hoyke

Izložba “Moj Klobuk” Janka Belaja u BlackBox galeriji u Sarajevu 10. prosinca.

8. prosinca 2015. @ 15:13
Galerija BlackBOX Vas poziva na otvorenje izložbe fotografija Janka Belaja “Moj Klobuk” 10. prosinca 2015. u 19h, Vrazova br. 5, Sarajevo, BiH.

Zagrebački fotograf Janko Belaj (1965) sarajevskoj se publici predstavlja ciklusom crno-bijelih street art fotografija “Moj Klobuk”. Iz ciklusa digitalnih fotografija snimanih između 2011. i 2015. godine izdvojeno je četrdesetak radova koji naglašenim blogerskim pristupom fotografskoj temi izdvajaju osobni predmet, u ovom slučaju Klobuk, koji nije objekt ili predmet snimanja impostiran pred fotografsku kameru, već konstanta koja kroz naraciju prepričava krajnje osobnu fotografsku priču.

Radno vrijeme galerije: radnim danima od 10-14h (pauza) 15-18h; svaka subota: 09-14h. Izložba se zatvara 10. siječnja 2016.


Druga samostalna izložba fotografija Gorana Bisića pod nazivom "O ljudima"

29. rujna 2015. @ 9:49
otvara se u četvrtak 1. listopada u 20 sati u Festivalskoj palači Dubrovačkih ljetnih igara, na adresi Od Sigurate 1 u Dubrovniku.

Ciklus "O ljudima" predstavlja niz fotografija kojima je Porporela jedini motiv, na čijim se klupama i pločniku izmjenuju ljudi, koji su ovdje ipak glavni protagonisti, snimljeni u različitim dijelovima dana, različitim raspoloženjima i odnosima.

"Načinom snimanja i računalnom obradom, fotografijama je oduzeta "voajerska" komponenta, svodeći njihov sadržaj na linije i obrise, pa ti prizori iz svakodnevnog života, koji pričaju "obične" priče o "običnim" ljudima, postaju privlačniji upravo zato jer su depersonalizirani." Rekao je između ostalog Ivan Viđen.

Izložba će biti predstavljena publici tijekom jesenskih mjeseci.


Otvorenje izložbe zagrebačke street art fotografije Janko Belaj “Moj Klobuk”

14. svibnja 2015. @ 0:28

U povodu Međunarodnog dana muzeja pozivamo Vas na otvorenje izložbe zagrebačke street art fotografije Janko Belaj “Moj Klobuk” Muzej grada Koprivnice - Stari magistrat Trg dr. Leandera Brozovića 1 ponedjeljak, 18. svibnja 2015. u 18.00 sati. Janko Belaj (1965) zagrebački je fotograf čije su fotografije prvi put objavljene već koncem sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Član je Sekcije za fotografiju ULUPUH-a i grupe Kadar 36. Na području fotografije i grafičkog dizajna radio je za više izdavača, marketinških agencija i u raznim časopisima. Opremio je nekoliko izložaba i monografija s područja povijesti umjetnosti, a najznačajniji rad mu je snimanje i računalna rekonstrukcija fresaka baroknog slikara Ivana Krstitelja Rangera (http://ik-ranger.net/). Osnivač je i voditelj Internet stranice za fotografiju http://fotozine.org/. On-line portofolio crno-bijelih radova Janka Belaja dostupan je na http://belaj.com/. Janko Belaj se u povodu Međunarodnog dana muzeja koprivničkoj muzejskoj publici predstavlja najnovijim ciklusom crno-bijelih street art fotografija “Moj Klobuk”. Iz ciklusa digitalnih fotografija snimanih između 2011. i 2015. godine izdvojeno je četrdesetak radova koji naglašenim blogerskim pristupom fotografskoj temi izdvajaju osobni predmet, u ovom slučaju Klobuk, koji nije objekt ili predmet snimanja impostiran pred fotografsku kameru, već konstanta koja kroz naraciju prepričava krajnje osobnu fotografsku priču. (Draženka Jalšić Ernečić, 2015.).

 
 
 
Prethodna    1  2  3  ( stranica 1 / 3 )    Slijedeća
Prikaži sve